Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Kraamshoot wordt raamshoot en de foto’s zijn minstens zo mooi

De geboorte van je kind is het mooiste moment van je leven. Grote kans dat je dan ook een newborn fotoshoot wilt doen, maar hoe doe je dat in tijden van quarantaine? Daar heeft fotografe Stéphanie van der Heijden iets op gevonden: een (k)raamshoot.

Advertentie

De komst van je baby is al een bijzonder moment. Maar als hij geboren wordt in deze intelligente lockdown-periode, is het al helemaal een kraamtijd die je nooit meer vergeet. Je wil je grote trots laten zien aan je familie en vrienden, maar die mogen alleen op raamvisite komen. Om nog maar te zwijgen over de fotoshoot die je graag met je gezin wilde doen.

Bekijk ook: Kraamvisite wordt raamvisite: 10x jullie mooiste raamfoto’s

(K)raamshoot

Gelukkig hoeft je geplande fotoshoot niet in het water te vallen. Een raamshoot is namelijk de ideale oplossing om je kersverse gezin in deze buitengewone tijd alsnog vast te leggen. Stéphanie, zelf zwanger van haar eerste kindje, bedacht het idee met collega-fotograaf Anne Huibers, met wie ze de raamshoots uitvoert.

‘Kraamvisite wordt raamvisite komt veel in het nieuws voorbij. En zo kwamen wij op het idee om (k)raamshoots in het leven te roepen. Want geen bezoek én geen foto’s van zo’n bijzonder moment is wel erg sneu’, vertelt Stéphanie. ‘Een shoot door het raam is een nieuwe uitdaging. Mede door de duidelijke instructies die we vooraf opsturen is het gelukkig heel goed werkbaar.’

Advertentie

Warm resultaat

Waar normaal gesproken eerst ruim de tijd wordt genomen om kennis te maken, gaat het bij een raamshoot net even wat anders. Er zit nu natuurlijk een raam tussen. Om de familie beter te leren kennen en vertrouwen te geven, praten Stéphanie en Anne tijdens de eerste testshots door een open raam, via de telefoon of desnoods een luidspreker.

‘Het voelt automatisch een beetje afstandelijk om niet binnen te komen. Toch is ons grootste doel dat iedereen zich op z’n gemak voelt en streven we altijd naar een zo natuurlijk en warm mogelijk resultaat. We hebben gemerkt dat dit verrassend goed mogelijk is bij een (k)raamshoot!’

Het eindresultaat mag er wezen. Kijk maar!

Raamshoot
Beeld: Stéphanie van der Heijden en Anne Huibers

Raamshoot
Beeld: Stéphanie van der Heijden en Anne Huibers

Raamshoot
Beeld: Stéphanie van der Heijden en Anne Huibers

Raamshoot
Beeld: Stéphanie van der Heijden en Anne Huibers

De reacties op de raamshoot zijn erg positief en ook het gezin van deze shoot is in de wolken met de foto’s. ‘Wat een prachtige foto’s, écht heel mooi! Het ontroert me’, aldus moeder Joyce.

Advertentie

Beeld: Stéphanie van der Heijden en Anne Huibers

Ouders van Nu product – Leren luiertas cognac

Burkely

Leren luiertas Burkely

€99,95
Bestel nu