Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Laat deze pop je baby doorslapen?

Het is de hamvraag van veel ouders: hoe zorg je ervoor dat je baby 's nachts doorslaapt? Komt het antwoord misschien in de vorm van pop Lulla uit IJsland?

Advertentie

Adem in, adem uit

Bijzonder aan pop Lulla is dat zij een hartslag heeft en een regelmatige, rustgevende ademhaling. Niet iets wat door moet gaan voor een ademhaling, nee, er zit een echte opname in van een slapende moeder. En dat is een beetje het rare gedeelte: je kind ligt dus de hele nacht te luisteren naar een ándere moeder. Nu is ze ongetwijfeld heel leuk en de makers stellen haar ook uitgebreid voor in de bijsluiter. Ze heet Gudrun, woont in IJsland en is moeder van vier. En ze is yogalerares, dus die ademhaling is ook nog heel deskundig en gecontroleerd.

Lees ook: Dit zijn de beste slaaptrainers voor kinderen van dit jaar

Borst voor jezelf

De pop is ontwikkeld na jaren wetenschappelijk onderzoek, waaruit naar voren kwam dat kinderen beter slapen met iemand dichtbij. De effecten van kangoeroeën (als baby tegen de borst gehouden worden) waren natuurlijk al langer bekend en Lulla voorziet in die behoefte. En dat bevalt veel ouders wel.

Lees ook: Dit zijn de beste babyfoons zonder camera van dit jaar

Lekker zacht

Bij het ontwerp van Lulla is met van alles rekening gehouden. Zo lijkt het hoofdje, enigszins, op een menselijk gezicht. Iets waar baby’s, volgens het onderzoek, het allerliefst naar kijken. De buitenkant van Lulla is lekker zacht, de binnenkant hypoallergeen. Door dit alles, maar vooral door de regelmatige ademhaling en hartslag, durven kinderen zich sneller over te geven aan de slaap en slapen zij vervolgens een stuk rustiger en dieper.

Slaapkoppen

De reviews op de site waar het popje verkocht wordt zijn stuk voor stuk wild enthousiast. Kinderen die tot voor kort ‘s nachts altijd spookten of bij wie het naar bed brengen altijd een drama was, zijn nu enorme slaapkoppen. En slapende kinderen = gelukkige ouders. Dus wat dat betreft is Lulla misschien zo gek nog niet.

Advertentie

Auteur: Mariska Schulte – Bron: Lulladoll.com