Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Het verschil tussen het eerste en tweede kind in geestige cartoons

Al is het je tiende, een kind krijgen blijft bijzonder. Maar voor het eerst moeder worden is wél anders dan de keren erna. Je wordt minder precies, slonziger... afijn, deze cartoons laten het verschil treffend zien.

Advertentie

Het viel de Amerikaanse Weng Cheng, moeder van twee kinderen, ook op dat ze met de komst van nummer twee behoorlijk anders omging dan met haar eerste. Daar maakte ze een serie grappige tekeningen van, waar je vast een hoop in herkent als je ook twee kinderen hebt.

Volwassen worden

Hoewel Weng in haar cartoons flink de draak steekt met het ouderschap, heeft het best een tijd geduurd voor ze alle struggles ervan kon relativeren. ‘Mijn kinderen hebben mijn leven compleet veranderd,’ vertelt ze aan Huffington Post. ‘Ineens wist ik wat hard werken, piekeren, volwassen worden en niet slapen inhoudt.’

Stress

Daar kon Weng soms flink gestrest van raken, tot ze besloot er objectiever naar te kijken. Daardoor kon ze alles veel beter relativeren. ‘Bepaalde situaties werden ineens grappig en minder vervelend.’ Met een frisse kijk op het ouderschap begon ze daarom in 2016 aan haar tekeningen over de dagelijkse struggles.

Inmiddels post ze regelmatig cartoons op haar website Messycow en Facebook. En ze weet precies waarom ze het doet. ‘Eerst dacht ik dat ik het voor mijn kinderen deed, om hun ontwikkeling vast te leggen. Ik hoopte dat ze zo een beter beeld kregen van wie ze zijn en wie hun moeder is. Maar ik realiseer me nu dat ik ook tekeningen zou blijven maken als ik wist dat ze er niet naar zouden kijken. Het betekent net zoveel voor me als de bergen voor bergbeklimmers.’

Advertentie

Nieuwsgierig naar de cartoons van Weng? Wij hebben de leukste voor je geselecteerd:

1. Andere ‘zwangerschaps-cravings’

2. Verantwoord vs. oude troep

Advertentie

3. Alles went, zelfs mijlpalen

4. Hygiëne, wat was dat ook weer?

 

5. Van prinses naar huissloof

Bron: Huffington Post. Beelden: Messycow

Leestip: 7 x (h)eerlijke cartoons over het moederschap

Erandi Godinez

Redactioneel – Offer – Gezondheid baby

Digitale thermometer

Shop nu