Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Lepeltje-lepeltje goed voor relatie

Wat is er nu heerlijker dan na een dag hard werken in bed ploffen, lekker tegen je partner aankruipen en lepeltje-lepeltje in slaap vallen? Goed nieuws: volgens onderzoekers ligt het niet alleen lekker, maar zorgt het ook nog eens voor een betere relatie!

Uit onderzoek blijkt namelijk dat stellen die lepeltje-lepeltje slapen gelukkiger zijn én een betere band hebben. Wanneer je een kussen deelt met je geliefde zou je beter in staat zijn om je af te sluiten van geluiden, waardoor je in een diepe slaap valt en beter tot rust komt.

Advertentie

Knuffelen leidt tot seks

Hoofdonderzoeker Robin Edelstein legt uit: ‘Onze resultaten suggereren dat mensen zich meer geliefd voelen als ze affectie van hun partner krijgen, bijvoorbeeld als ze knuffelen.’ Volgens Edelstein leidt knuffelen vaak tot seks en dat wordt door veel mensen als positief ervaren.

Ook mannen houden van knuffelen

Wie denkt dat mannen alleen knuffelen in de hoop op seks heeft het mis. ‘We hebben geen verschil gevonden tussen mannen en vrouwen op het gebied van knuffelen. Zowel de reden van de knuffel als het aantal knuffels op een avond verschilt nauwelijks,’ aldus  Edelstein.

Bron: Elitedaily/Springer.com – Foto: 123rf

Lees ook:
Hoe houd je je relatie goed?
Relatie na het krijgen van een kind
Tips bij een relatiedip (of dipje)