Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Deze pretparken geven korting tijdens de staking donderdag a.s.

Heb je het in de agenda staan? Aankomende donderdag zijn de meeste basisscholen gesloten vanwege een staking van de juffen en meesters. Nu kun je natuurlijk thuis gaan zitten met je kind of oma en opa laten oppassen. Je kunt ook van de nood een deugd maken en er samen met je kind een leuke dag van maken.

Een aantal pretparken speelt slim in op de staking van donderdag: zij geven korting of gaan zelfs speciaal open op de dag van de staking. Nog even in het kort de reden van deze staking: de leraren eisen verlaging van de werkdruk, een verhoging van hun salaris en een oplossing voor het oplopende tekort aan docenten. Krijgen ze hun zin niet, dan zijn ze trouwens van plan om in plaats van één dag minimaal twee dagen hun werk neer te leggen. Dat heeft belangengroep PO in Actie aangekondigd in de Volkskrant.

Advertentie

Dagje weg

Hebben we je op ideeën gebracht? Er zijn verschillende pretparken die je donderdag kunt bezoeken en die speciaal open zijn vanwege de staking en/of die korting geven op de toegangsprijs. Snel vrij vragen aan de baas dus en samen kiezen welk pretpark het wordt. Een paar opties:

De Julianatoren in Apeldoorn
Dit park zou eigenlijk dicht zijn, maar opent nu speciaal haar deuren van 10.00 tot 17.00 uur.

Avonturenpark Hellendoorn
Kaarten kosten donderdag 18,95 euro. Dat is 11 euro goedkoper dan normaal.

Attractiepark Tivoli in Berg en Dal bij Nijmegen
Ook dit park is bij uitzondering geopend op deze dag. Kaartjes kosten donderdag 11 euro in plaats van 13 euro. Dit speciale tarief geldt alleen bij de kassa, niet online.

De Apenheul in Apeldoorn
Normaal betaal je 19 of 21,50 euro voor een kaartje, aankomende donderdag maar 10 euro.

Dolfinarium in Harderwijk
Donderdag kost een kaartje maar 10 euro: bijna de helft van de normale entreeprijs.

Ook leuk: een dag naar een XL binnenspeeltuin. Dit zijn de 12 leukste van het land.

Veel plezier!

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Metronieuws