Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Lerares steunt gepeste leerling

De Amerikaanse Matthew (9) werd zo gepest met zijn nieuwe kapsel, dat hij weigerde de klas in te gaan en mijn muts af te doen. Zijn lerares Tori Nelson wist daar wel raad mee: ze liet haar eigen hoofd kaalscheren onder toeziend oog van alle klasgenootjes.

Advertentie

Juf Nelson trof Matthew onlangs huilend in de gang aan: ‘Hij vertelde me dat kinderen hem uitlachten om zijn haar, omdat hij een klein litteken heeft op zijn achterhoofd.’

‘Beste dag van zijn leven’

De juf deed vervolgens een wel heel stoer voorstel aan de jongen: ‘Ik vroeg hem of hij wel in de klas wilde komen als hij mijn hoofd mocht kaalscheren. Dan kon hij voortaan tegen de pesters zeggen dat ze niet alleen hem, maar ook mij belachelijk maken met het pesten.’ Met haar actie wist de lerares de ‘rotste dag van zijn leven’ om te toveren in ‘de beste dag van zijn leven’.

‘Het is maar haar’

‘Het was heel schattig,’ vertelt de juf. ‘Sommige kinderen schreeuwden “Doe het niet!” en anderen hingen er gewoon een beetje bij.’ Met haar nieuwe kapsel heeft de juf geen probleem: ‘Ik had toch al een kort koppie, dus ik dacht waarom niet? Het is maar haar.’

Veel bijval Twitter

De lerares krijgt veel bijval voor haar actie op Twitter. ‘Goed gedaan Nelson,’ klinkt het. Iemand anders schrijft: ‘We hebben meer leraren nodig zoals jij’.

Advertentie

Auteur: Erandi Godinez – Bron: AD – Foto: Twitter