Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Leuk uitstapje: Het Weekend van de Wetenschap

Schuilt er in jouw kind een toekomstige hersenchirurg? Of is hij gek op alles wat met techniek te maken heeft? Het weekend van 3 en 4 oktober 2015 is het Het Weekend van de Wetenschap. Dan openen zo’n 200 organisaties hun deuren. Zo kunnen jij en je kleine wetenschapper een kijkje nemen in de keuken van verschillende bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstituten.

Advertentie

Wat kun je doen?

Door het hele land worden er workshops, rondleidingen en demonstraties gegeven. Zo krijg je bij de
Europese ruimtevaartorganisatie ESA de kans om astronauten te ontmoeten en voorwerpen aan te raken die echt in de ruimte geweest zijn. Is je kind een kleine bioloog? Op de Rijksuniversiteit Groningen kunnen je experimenteren met onder andere DNA, eieren en robots. Hoe het water uit de kraan komt leer je bij Waternet. Daar krijg je een rondleiding door de proefinstallatie en mogen je zelf proberen om zelf je eigen drinkwater te maken.

Bij jou in de buurt

Wat er allemaal nog meer georganiseerd wordt en waar lees je op de website van Het Weekend van de Wetenschap. Sommige activiteiten zijn gratis, voor andere wordt entreegeld gevraagd. Ook wordt er bij sommige instellingen gevraagd om je aan te melden. Check dus van tevoren de website, om teleurstellingen te voorkomen.

WoeDoeMail

Wil je meer ideeën voor uitjes, knutsels en andere leuke doe-tips ontvangen? Meld je dan aan voor de WoeDoeMail!