Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Leuk! Zo kan je kind toch de avondvierdaagse lopen (en een echte medaille krijgen)

Of het mooi weer is of de regen met bakken uit de hemel komt vallen: de avondvierdaagse is voor duizenden kinderen iedere jaar weer een feestje. Is jouw kind teleurgesteld omdat het dit jaar niet doorgaat vanwege de 1,5 meter-maatregelen? Goed nieuws! Op deze manier kan hij toch meedoen.

Laat je kind zijn wandelschoenen maar vast zoeken en vul alvast een tasje met tussendoortjes en wat te drinken. Dankzij het leuke initiatief ‘Avond4daagse Home Edition’ van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en eRoutes krijgen een half miljoen kinderen toch de kans om dit jaar de vierdaagse te lopen.

Advertentie

Zo gaat het in z’n werk

Om een échte avondvierdaagse medaille in de wacht te slepen, moet er natuurlijk flink gelopen worden. Via een speciaal voor de Avond4daagse aangepaste app kunnen kinderen hun eigen routes lopen ergens bij hun in de buurt. Dit kan met hun ouders en/of een paar vriendjes, zolang ze zich maar aan de RIVM-richtlijnen houden. Omdat kinderen zo op hun eigen moment de wandelingen kunnen maken, wordt drukte en te grote groepsvorming voorkomen. Na vier dagen wandelen heeft je kind niet alleen flink wat beweging achter de rug, maar wacht hem bovendien een echte medaille.

Lees ook: 8x tips voor de avondvierdaagse

Drie afstanden

Ook fijn: je zit niet aan vier vaste avonden vast. Je kind kan meedoen tussen 1 juni en 31 augustus 2020. Doordeweeks of in het weekend, overdag of ’s avonds, dat maakt niet uit. Zolang je kind binnen deze periode vier keer een wandeling maakt via de app is de missie geslaagd.

‘Door de apptechnologie van eRoutes te koppelen aan de Avond4daagse, kunnen deelnemers straks vier routes vanaf een eigen gekozen vertrekpunt genereren. De routes die zij lopen beginnen en eindigen op hetzelfde punt. De start is dus ook altijd de finish. Daarbij kunnen ze kiezen uit drie afstanden: 2,5 – 5 – 10 km. Met de app in de hand lopen ze zo hun eigen Avond4daagse’, vertelt Edwin Kuipers, CEO van eRoutes.

Aanmelden

Inschrijven doe je via deze website en kost €5 per deelnemer. Daarvoor krijg je toegang tot de app, de mogelijkheid om vier routes automatisch te laten aanmaken en om de prestatie te laten meten. En uiteraard krijgt hij de medaille thuisgestuurd. Leuk!

Beeld: Shutterstock