Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Bucketlist: 10 dingen om te doen voordat de baby wordt geboren

Nog even en dan is de baby er. Niet alleen geweldig, maar je hebt het er ook best druk mee: babyuitzet kopen, z'n kamertje in orde maken, een naam bedenken. Vergeet vooral niet om jezelf een beetje te verwennen en lol te maken in deze bijzondere fase in je leven.

Advertentie

1. Ga voor een massage

Uit onderzoek is gebleken dat een zwangerschapsmassage ervoor zorgt dat je beter slaapt, minder stresshormonen aanmaakt, minder rugpijn hebt én er tijdens de bevalling minder vaak complicaties optreden. En verder is het gewoon super lekker! Lees hier meer over wat een geschikte zwangerschapsmassage is.

2. Haal een geintje uit

Nu je met een dikke buik rondloopt, krijg je vast regelmatig de vraag ‘Hoe ver ben je?’ voorgeschoteld. Wanneer je zo’n vraag van kennissen of vrienden krijgt, geef je natuurlijk eerlijk antwoord. Maar wanneer een wildvreemde deze vraag stelt, is het best leuk om een keertje verontwaardig te reageren. Zwanger? Hoe kom je daar nou bij? Wedden dat de persoon in kwestie op dat moment wel door de grond kan zakken. ‘Grapje!’

3. Lekker niks

Je zwangerschap is het perfecte excuus om af en toe hele dagen te niksen. Joggingpak aan en lekker de hele dag thuis rommelen. Lees eindelijk dat ene boek waar je maar niet aan toekomt, of kijk tien afleveringen van je favoriete Netflix-serie. En dat natuurlijk allemaal onder het genot van een lekkere reep chocola of een bak chips. Enjoy!

4. Quality time met je partner

Zodra de baby er is, heb je nog maar weinig tijd voor elkaar. Plan daarom nu nog een paar leuke dates in en geniet van elkaars gezelschap. Ga lekker uit eten of doe thuis de kaarsjes aan en kruip samen op de bank. Nog even alle aandacht voor elkaar.

5. Op stap met de meiden

En ook met je vriendinnen zal het de eerste tijd lastiger zijn om af te spreken. Plan daarom een tripje met je besties voordat de baby er is. Nog even samen de slappe lach en gek doen. Als er iets ontspannend werkt, is dat het wel.

6. Bikinilijn ontharen

Niks moet, maar het is wel zo fijn om tijdens de bevalling een beetje glad voor de dag te komen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de arts/ en of verloskundige. Als het perineum (de streek tussen vagina en anus) geschoren is, kan hij of zij namelijk de toestand ervan beter observeren. Daarnaast is het ook wel zo praktisch als het haar in de schaamstreek iets is bijgewerkt. Bespaar jezelf ingewikkelde capriolen met een scheermes en maak een afspraak bij de schoonheidsspecialiste!

7. Goed excuus

Een zwangerschap is het perfecte excuus om bepaalde dingen niet te hoeven doen. Moet je naar een verjaardag, maar heb je daar eigenlijk geen zin in? Zeg het gerust af. Wedden dat iedereen daar begrip voor heeft. Je bent tenslotte zwanger en rust pakken is heel belangrijk ;-).

8. Babymoonen

Even samen weg voordat de baby er is: wij kunnen het je écht aanraden. Zodra de baby er is zit een spontaan avondje uit of weekendje weg er niet meer in, dus geniet ervan zolang het nog kan! Als je straks druk in de weer bent met poepluiers en flesjes schoonmaken dan denk je met weemoed terug aan jullie laatste weekendje weg. Lees hier wat de beste tijd is om te gaan, wat veilige bestemmingen zijn en waar je op moet letten op je vakantieadres? Hier alles over op vakantie gaan als je zwanger bent.

9. Trakteer jezelf

Een zwangerschap brengt de nodige ongemakken met zich mee. En dat maar liefst negen maanden lang. Oftewel: als er iemand een cadeautje verdient, dan ben jij het wel! Koop iets moois voor jezelf ter herinnering aan deze periode. Bijvoorbeeld een mooie tas die je al heel lang wilt hebben, of een mooi horloge of ander sieraad.

10. Slaap, mama slaap!

Heb je verlof? Slaap vooral als je daar behoefte aan hebt. Veel vrouwen hebben de neiging om de hele tijd nuttige dingen te doen. Heel goed, maar gun jezelf af en toe wat extra slaap. Het is goed voor jou en de baby en een luxe waar je later nog vaak naar terug zult verlangen. Slaap lekker!

Bron: Pregnantchicken – Beeld: Shutterstock