Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

7x grappige weetjes over september-kinderen

De maand september is weer aangebroken en dat betekent het start van een nieuwe schooljaar, kortere dagen, koudere temperaturen én heel veel verjaardagen. Is jouw kind ook in september geboren? Dit wist je misschien nog niet over september-kinderen.

Advertentie

1. Ze blinken vaak uit op school

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat baby’s die in september zijn geboren eerder bepaalde ‘doelen’ behalen in hun ontwikkeling, dan baby’s die zijn geboren in de zomermaanden. Daarnaast hebben ze ook nog eens 20% meer kans om op goede scholen terecht te komen.

2. Ze zijn blijer dan baby’s die worden geboren in andere maanden

Volgens Time.com hebben septemberbaby’s minder vaak last van depressie en ook minder kans op het ontwikkelen van een bipolaire stoornis.

3. Ze zijn vaak heel sportief

Baby’s die worden geboren in de herfst zijn vaak atletischer dan andere baby’s. Op het gebied van sport hebben zij dan ook vaak een voorsprong. Dit betekent niet dat je kind geen concurrentie heeft: kinderen die zijn geboren in november en oktober zijn namelijk het fitst.

4. Ze zijn Maagd of Weegschaal

Maagden, die zijn geboren tussen 23 augustus en 22 september, zijn loyaal, gefocust op details en hebben vaak een praktische benadering op het leven. Ook zijn ze vaak verlegen. Weegschalen, die zijn geboren vanaf 23 september, zijn daarentegen echte sociale dieren. Ze vinden balans heel belangrijk en hebben eerlijkheid hoog in het vaandel staan. Ook zijn ze vaak goed in het oplossen van problemen.

Advertentie

5. Ze hebben sterkere botten

Baby’s die aan het einde van de zomer zijn geboren/begin van de herfst hebben vaak dikkere botten, tot wel 12,75 vierkante centimeter om precies zijn.

6. Ze belanden minder snel achter de tralies

Ook wel zo fijn: ze belanden minder snel in de gevangenis. Baby’s die zijn geboren in september plegen als tiener namelijk minder vaak een jeugddelict.

7. Ze worden vaak vroeger geboren

Volgens de National Academy of Science blijven herfst-en winterbaby’s gemiddeld een week minder lang in de buik van hun moeder dan baby’s die zijn geboren in de lente en herfst.

Bron: Good Housekeeping – Beeld: Shutterstock

Advertentie