Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

luie spelletjes
door

Leuke luie spelletjes voor jou en je kind

Van Doornroosje spelen tot verstoppertje, deze luie spelletjes zijn heel leuk om te doen met je kind en vergen weinig energie. Win-win!

Leuke luie spelletjes voor thuis:

 1. Nagelsalon

  Heb je geen tijd gehad je nagels opnieuw te lakken? Benoem je dochter tot nagelspecialist, zet een paar potjes nagellak neer, leg wat kranten op tafel en de salon is ‘open’ for business.
 2. Tattooshop

  Rol je mouw omhoog en geef je kind de vrije hand om met een afwasbare huidstift een mooie tatoeage te zetten.

 3. Kapsalon

  Ga voor de bank zitten, zet het bakje met elastiekjes, haarclipjes en spelden naast je neer en laat je kind een creatief kapsel maken. Ondertussen kunnen jullie samen een leuke film of serie kijken.

 4. Verstoppertje

  Een klassieker, maar ideaal voor een luie dag. De kinderen gaan zich verstoppen en jij kunt op de bank rusten tot het een mooi moment is om ze te gaan zoeken.

 5. Thuisbioscoop

  Sluit de gordijnen, maak popcorn klaar in de magnetron en dim de lichten. Zet een film aan en het is net alsof jullie echt in de bioscoop zitten.

 6. Doornroosje

  Wie kent Doornroosje niet? Zorg dat jij de prinses bent, en mag liggen op de bank. Jouw zoon of dochter moet je dan wakker kussen zodat je ontwaakt. Maar wanneer dat is… dát blijft een verrassing. Tot die tijd kun je een klein dutje doen.

 7. Portret

  Zet een ezel neer met een blanco vel, daarnaast wat potloden en neem plaats op de bank. Jouw kind kan zich nu uitleven als een echte Picasso, terwijl jij ontspannen het model kunt zijn.

 8. Opruimen

  Wie de lijst met klusjes als eerste heeft gedaan, wint een leuke prijs! De takenlijst: eigen bed opmaken, speelgoed opruimen, de afstandsbediening eindelijk een keertje terugvinden…

 9. Kamperen

  Zet een tent op in de woonkamer of bouw een fort, laat marshmallows smelten in de magnetron, vertel een spannend verhaal en breng het komende uur fluisterend samen door met zaklampen. Net echt!