Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Tandenpoetsen zonder strijd? De Tandenpoes helpt!

In veel huishoudens is het tandenpoetsen een terugkerende strijd. Best frustrerend, want het is natuurlijk super belangrijk dat je kind goed z'n tandjes poets. De GroeiGids en de GGD hebben daarom samen een app ontwikkelt, die het poetsen voor kinderen leuk moet maken.

Advertentie

Niet alle kinderen zijn even dol op het poetsen van hun tandjes. En dan ook nog eens twee minuten lang. De gratis Tandenland-app voor kinderen van twee tot zes jaar moet tandenpoetsen leuker maken. Hij bevat onder andere een handige timer met een vrolijk tandenpoetslied en een dansende Tandenpoes. Zo wordt tandenpoetsen een stuk gezelliger!

Handige tips

Ook bevat de app vier filmpjes waarin uitgelegd wordt, hoe je gaatjes kunt voorkomen, hoe je je tanden moet poetsen en wat de tandarts doet bij een controle-bezoek. Verder worden er handige tips gegeven om het gebit van je kind gezond én vrij van gaatjes te houden. Je kunt de app zowel met een Android-toestel als een iPhone downloaden. Geen interesse in de app? Er is ook een website: Trammelant in Tandenland. Hier leert je kind spelenderwijs van alles over mondhygiëne.

Tandbederf

De lancering van de app komt niet geheel onverwachts. Zo bleek uit een recent onderzoek van de GGD dat ongeveer 5% van de Amsterdamse kinderen en jongeren niet elk jaar naar de tandarts gaan. Ook onder jongere is tandbederf een groot probleem. Maar liefst 56% van de vijfjarigen heeft hier last van en dit loopt op tot 72% op negenjarige leeftijd. Slechts 38% van de ouders van vijfjarigen poetst twee keer per dag het gebit van hun kind.

Hier vijf handige tips voor het eerste tandartsbezoek van je kind.

Advertentie

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Amsterdam.nl. Beeld: Shutterstock