Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Lidl haalt snoep bij kassa weg

Supermarktketen Lidl gaat het snoep bij kassa 1 weghalen. Veel meer winkels moeten dit voorbeeld volgen, vindt Paul Rosenmöller het Convenant Gezond Gewicht (CGG). "Dat je bij de Gamma en Mediamarkt drop kunt kopen, slaat nergens op.”

Advertentie

Geen snoep maar tomaatjes

De Lidl gaat vanaf dit najaar snoep bij de kassa vervangen door snacktomaatjes en rijstwafels. Ook Jumbo, Plus en Dirk van den Broek overwegen dit. Het CGG vindt het niet voldoende. Het snoep bij de kassa zorgt namelijk voor een groot maatschappelijk probleem: overgewicht. Bijna de helft van de Nederlanders is te zwaar, blijkt uit cijfers van het Ministerie van Volksgezondheid.

 

Weg dat snoep

Het uitstallen van snoep bij de kassa’s leidt tot impulsaankopen bij de consument, vooral tijdens het wachten in de rij. Uit een poll van Editie NL blijkt dat 40 procent weleens een reep of koek mee snaait bij de kassa. Met name ouders van kleine kinderen zouden zich moeilijk kunnen inhouden. Een kleine 80 procent vindt dan ook dat al het snoep bij de kassa’s zo snel mogelijk weg moet. Niet alleen omdat ze bang zijn te dik te worden, ook vanwege de jengelende kinderen.

 

Zeurende kinderen

Nederlandse supers krijgen steeds meer klachten van ouders die zeggen dat ze niet meer kunnen winkelen met hun kinderen vanwege het gezeur. Om die reden is in een aantal landen, waaronder Zweden en Denemarken, niet meer toegestaan. Of het zover komt in Nederland is nog maar de vraag. Er zijn wel eerder supermarkten geweest die hun snoep tijdelijk hadden weggehaald. Maar klanten pikten dat niet waardoor de maatregel weer werd teruggedraaid.

Auteur: Suzanne de Goeij – Bron: RTL Nieuws – Foto: Hollandse Hoogte/Michiel Wijnbergh

Advertentie

 

Lees ook:

Overgewicht bij peuters voorkomen

Gezond snacken voor kinderen

Hoe deal je met driftbuien

Redactioneel – Offer – Spelen en ontdekken

Spelen en ontdekken

Het allerleukste peuterspeelgoed
Bekijk hier