Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Lief! Kapper wringt zich in allerlei bochten voor jongen met autisme

De Canadese Fauve Lafrenière had al jaren moeite om een kapper te vinden voor haar zesjarige zoon Wyatt. De jongen heeft autisme en kan daarom maar moeilijk stilzitten. Best lastig, als je haar geknipt moet worden.

Gelukkig stuitte Fauve twee jaar geleden op de kapperszaak van Franz Jakob: Authentischen Barbier in Quebec.

Advertentie

Liggend knippen

Authentischen Barbier is niet zomaar een kapperszaak. Aan het eind van elke dag sluit kapper Franz de deuren voor de doorsnee klant, om in de avonduren klanten te verwelkomen die wat meer aandacht vragen. Als hij bijvoorbeeld de kleine Wyatt op bezoek krijgt, moet Franz vaak door de hele zaak achter hem aanlopen met zijn schaar en soms zelfs liggend op de grond knippen.

Relaxte sfeer

Franz doet het met liefde. Aan nieuwszender CBC vertelt hij dat hij elke avond ongeveer een uur voor elke klant uittrekt. Dankzij de relaxte sfeer in de zaak én de grote voorraden snoep die binnen handbereik liggen, lukt het hem om zelfs de moeilijkste klanten te kalmeren.

‘Grote held’

Hoewel het volgens Franz allemaal gewoon bij de service hoort, ziet Wyatt’s moeder dat anders. Fauve vindt hem een ‘grote held’, die overal voor zorgt. ‘Normaal gesproken raken kappers min of meer in paniek als Wyatt binnenkomt, maar Franz niet. Hij verwelkomt Wyatt alsof hij zijn beste vriend is en accepteert hem zoals hij is. Geweldig om te zien.’

Tactische aanpak

Om kapper Franz in het zonnetje te zetten én aandacht te vragen voor autisme, besloot Fauve om een foto van het kappersbezoek op Imgur te plaatsen. Ze hoopt dat mensen hierdoor begrijpen dat zelfs simpele dingen als een knipbeurt vaak om een tactische aanpak vragen.

Bron: Popsugar – Beeld: Imgur