Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Lief: vader timmert mini-huis voor dochtertje

Weinig peuters kunnen op 2-jarige leeftijd al zeggen dat ze een eigen stulpje hebben. Femke uit Tilburg wel: haar vader bouwde een mini-huis voor haar in de achtertuin, compleet met rode dakpannen en roze gordijntjes.

Toen Peter Ippel hoorde dat zijn vrouw zwanger was, wist hij meteen dat hij zijn ongeboren kindje een speciaal cadeau wilde geven.

Advertentie

Even afwachten

‘Ik wilde iets 100% unieks maken wat alleen mijn kind zou hebben. We moesten wel even wachten of het een jongetje of een meisje werd, maar toen ze er eenmaal was begon ik over het ontwerp na te denken,’ vertelt Peter aan Metro.

Twee maanden werk

‘Mijn schoonvader werkt bij Praxis en had allerlei materiaal liggen. Toen ben ik gewoon aan de slag gegaan. In totaal heb ik vier dagen, verspreid over twee maanden, aan het huisje gewerkt. Ik had namelijk alleen tijd in de weekenden.’ De Brabander heeft altijd al in de bouw gewerkt en is nu fulltime timmerman.

peter ippel beeld 4

Alles erop en eraan

Het eindresultaat mag er zeker zijn. Het huisje heeft een verlichte veranda, een keukentje, een trap en een zolder met dakkapel. Ook zit er elektriciteit in het huisje, zodat er ’s avonds een lampje aan kan. Het huis is zo’n 2,5 meter hoog en 1.80 bij 1.80 meter groot, zodat de 2-jarige Femke er rechtop in kan staan.

peter ippel beeld 3

‘Dolblij’

Op haar verjaardag werd het meisje verrast met het speelhuis. Peter: ‘Ze heeft zeker gezien dat ik bezig was, maar toen ik eenmaal in het eindstadium was, is ze een weekendje naar mijn schoonouders gegaan. Toen ze op haar verjaardag het eindresultaat zag, was ze dolblij.’

peter ippel beeld 1

Koekjes eten op zolder

De eerste paar dagen waren Peter en zijn vrouw hun dochtertje constant kwijt omdat ze in haar nieuwe woning zat. ‘Pasgeleden was Femke opeens verdwenen. Wat bleek: ze had koekjes meegenomen naar haar speelhuis en zat deze heerlijk op te eten op haar zoldertje.’

KIJK OOK: Peuters hebben grootste lol met elkaar kusjes geven

MEER LEZEN?

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Metronieuws.nl – Foto: Peter Ippel