Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

LOL! 19 striptekeningen over het kersverse moederschap

De striptekeningen van illustrator Alison Wong beschrijven met heerlijke humor de alledaagse situaties van het eerste jaar moederschap. Geef maar toe, dit is zo herkenbaar!

Advertentie

Feit 1: het is een feestje om moeder te zijn. Feit 2: het eerste jaar als kersverse moeder is best zwaar. Zo’n eerste jaar heeft veel hoogtepunten en mijlpalen, maar ook mindere kanten: gebroken nachten, nauwelijks tijd voor jezelf, je kleren worden continue ondergespuugd, je bent sowieso meer bezig met riekende lichaamssappen dan je lief is…

Poep en tranen

Illustrator Alison Wong beleefde het eerste jaar als moeder ongeveer zo: in een waas van huil- en lachbuien, poepluiers, frustratie, chaos, onzekerheid en vragen. Ondanks dat sommige dagen moeilijk waren, zag ze ook de grappige kant van het moederschap.

Minder alleen

Daarom creeerde Wong New Mom Comics – een serie van herkenbare korte stripverhalen die het dagelijkse leven met haar man Eli en babyzoon Elliot, die net 1 is geworden, laten zien. Ze hoopt dat haar comics andere ouders kan helpen om zich minder alleen en hulpeloos te voelen.

56ddca5a1e0000c60070f66bHumor helpt

“Ik wil ze er aan herinneren om het van de positieve kant te bekijken, zelfs tijdens de ergste en moeilijkse momenten, wetende dat andere ouders door hetzelfde heen zijn gegaan”, zegt Wong. “Zie een beetje humor in die never ending nachten, en weet dat het een fase is en dat je die tijd nog gaat missen die zo snel voorbij gaat.”

Advertentie

Scroll naar beneden voor de comics van Alison Wong en check Wong’s website en Facebook pagina voor meer hilarische en herkenbare stripverhalen over het ouderschap.

#1

1

#2

2

#3

3

Advertentie

#4

4

#5

5

#6

6

#7

7

#8

8

#9

9

#10

10

#11

11

#12

12

#13

13

#14

14

#15

15

#16

16

#17

17

#1818

Auteur: Suzanne de Goeij – Bron: Huffington Post/New Mom Comic – Beeld: Alison Wong / Alison Wong’s Comics