Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Maak kennis met de jongste generatie, de Linksters

Over de Millennials, geboren tussen 1980 en het jaar 2000, zijn pagina's vol geschreven. Maar over de generatie die volgt, is nog maar weinig bekend. In gesprek met The Independent vertelt generatiedeskundige Meagan Johnson over Generatie Z, oftewel: de Linksters.

Linksters

Johnson noemt deze generatie (geboren na 2002) Linksters, omdat zij vanaf de geboorte al ‘gelinkt’ zijn aan technologie. Smartphones, apps, jezelf online profileren… ‘Veel Millennials kunnen zich de tijd zonder social media nog goed herinneren, maar dat geldt niet voor de jongeren van tegenwoordig,’ legt Johnson uit. Zo klinkt de tijd dat je nog moest ‘inbellen’ om op het internet te komen, voor de Linkster heel bizar. Iets waar zij zich maar moeilijk een voorstelling van kunnen maken.

Advertentie

De druk van social media

Ook schrijft The Independent dat de Linkster opgroeit met de voortdurende druk van sociale media. Johnson vindt dan ook dat jongeren absoluut moeten leren dat offline communicatie belangrijk is. ‘Als je nu kijkt naar peuters en kleuters, hoe eenvoudig zij omgaan met de smartphones en tablets van hun ouders, dan is het goed mogelijk dat de Linkster nooit een boek zal vasthouden of met de hand zal schrijven’, aldus Johnson.

Ruimdenkende generatie

Tevens vindt er een verandering plaats in de gezinsstructuur. ’Nog meer dan bij de Millennials blijft de vrouw niet langer thuis en kiest steeds vaker de vader ervoor om thuis voor de kinderen te zorgen.’ Ook zullen Linksters de meest tolerante generatie ooit zijn. ‘De Millennials zijn al een meer ruimdenkende generatie, maar ik ben er van overtuigd dat de Linkster Generatie het idee van verschillende leefstijlen nog naar een hoger plan gaat tillen,’ aldus de generatiedeskundige.

MEER LEZEN?

Auteur: Marjolein Schel – Bron: Welingelichtekringen – Beeld: Shutterstock