Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Man schrijft een prachtige ode aan de thuisblijfmoeder

Kate Douglas heeft ervoor gekozen om thuis te blijven voor haar kinderen. Een keuze waar ze nog steeds achter staat, maar dat wil niet zeggen dat alles altijd even soepel verloopt. Wanneer ze na een zware dag huilend haar man Scott belt, besluit hij haar een hart onder de riem te steken.

Hij schrijft aan prachtige Facebook-post voor zijn vrouw. Zijn bericht bleef niet onopgemerkt: de post ging binnen no-time viral.

Advertentie

‘Na een lange dag werken is niets fijner dan naar huis gaan. Op sommige dagen ga ik naar huis en zie ik hoe mijn prachtige vrouw gefrustreerd, moe en overweldigd is door de uitdagingen van het moederschap. In tegenstelling tot mij heeft zij geen baan waarbij ze kan uitklokken: haar baan gaat 24/7 door. Ze krijgt echter geen beloning voor de overuren die ze maakt of al het extra werk dat ze verzet. Ze kan zich niet ziekmelden en heeft geen vrije dag of weekend om naar uit te kijken.

Op 3-5-2011 werd ze een moeder en op 6-8-2014 begon ze pas echt overuren te maken. 2 jongens, 2 jongens die nooit stoppen en die elk aspect van het moederschap op de proef stellen. Ze heeft echter nog nooit gevraagd voor een salarisverhoging en is nooit op zoek gegaan naar een andere baan. Misschien had je vandaag een zware dag en heb je het gevoel dat je niet wordt gewaardeerd, en vraag je je af of je wel een verschil hebt gemaakt in hun dag. Ik kan je vertellen hoe de dag van onze zoons echt verliep.

Jouw zoons werden wakker in een warm en fijn bed, dat met liefde door jou is gewassen en opgemaakt. Ze aten een ontbijt dat een week geleden al door jou was uitgezocht tijdens het samenstellen van je boodschappenlijstje. Vervolgens pakte je de lunchtrommel van een van onze zoons in, terwijl je onze andere zoon balanceerde op je heup.

Wanneer jij een slechte dag ziet, zie ik een geweldige vrouw die zich nooit ziek meldt, nooit stopt en nooit opgeeft op de moeilijke momenten. Iemand die de kracht heeft om naar bed te gaan in de wetenschap dat morgen alles weer precies hetzelfde is. Je bent een geweldige en prachtige moeder. Het is misschien moeilijk om nu te zien, maar jij bent het beste wat onze jongens is overkomen: wij houden van je en waarderen alles wat je voor ons doet.’

Auteur: Erandi Godinez – Bron en foto: Facebook