Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Je draagt de Maxi-Cosi waarschijnlijk verkeerd: zo draag je 'm wél goed

Je wilt je kind overal mee naartoe nemen: wat dat betreft is de Maxi-Cosi onmisbaar. Maar verder is het eigenlijk een zwaar en onhandig ding waaraan je je een hernia tilt. Althans, als je de Maxi-Cosi op de verkeerde manier draagt. Als je het op de juiste manier doet, zijn heup- en schouderpijn verleden tijd!

Een Maxi-Cosi dragen, zo moeilijk is het toch niet? De meeste mensen hangen het stoeltje als een soort enorme tas om hun arm, of tillen ‘m met twee handen op. Behoorlijk zwaar, zeker als je kind er nog in zit.  Het resultaat na een paar minuten tillen? Pijn aan je schouder, rug en heup! Want je sleept je een ongeluk. Maar wat blijkt? Er is een juiste manier om de Maxi-Cosi te dragen waardoor het tillen ineens een stuk lichter is.

Advertentie

Handig schema: autostoeltjes op lengte, leeftijd en gewicht

Maxi-Cosi dragen: de juiste manier

Hoe dat werkt? Het is heel simpel: steek je arm door de hendel van de Maxi-Cosi heen. Vervolgens breng je je hand naar de onderkant van het stoeltje en pak je ‘m aan de zijkant vast. Op deze manier ondersteunt je lichaam de Maxi-Cosi perfect en ligt er niet te veel druk op je heup of schouder, waardoor je na het tillen geen rugpijn meer hebt. In de onderstaande video demonstreert de Amerikaanse moeder Emily Puente hoe je een Maxi-Cosi wél hoort te dragen.

Tips voor veilig gebruik

Een Maxi-Cosi is de veiligste manier om je baby in te vervoeren in de auto, naast dat-ie ook weleens als zitje, wiegje of onderdeel van de kinderwagen kan dienen. Maar hoe gebruik je de Maxi-Cosi op de veiligste manier? Wij geven je een aantal tips.

  1. Laat je baby niet langer dan twee uur achtereen in een Maxi-Cosi zitten. Zit je langer in de auto? Haal hem na twee uur uit het autostoeltje en laat hem een kwartier vrij bewegen.
  2. Plaats de Maxi-Cosi altijd tegen de rijrichting in, dus achterstevoren.
  3. De ruimte tussen je baby en de gordel van de Maxi-Cosi mag maximaal twee vingers zijn.
  4. Laat je baby liever niet thuis in de Maxi-Cosi slapen. Valt je baby in de auto in slaap, let er dan op dat hij vrij kan ademen.
  5. Een baby (of peuter) is pas te groot voor het autostoeltje als de bovenkant van zijn hoofd boven de rugleuning uitkomt, hij meer dan 13 kilo weegt of groter is dan 83 cm (dat is circa 15 maanden oud). Check hier geschikte autostoeltjes voor peuters.

Nog meer tips over het veilig gebruiken van een Maxi-Cosi lees je hier.

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron: famme.nl – Beeld: Shutterstock