Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Me-time: Voor elk sterrenbeeld de perfecte cocktail

Het ouderschap vraagt soms om een cocktail (of twee), kijk hier welke het beste bij jou past volgens de sterren!

Advertentie

Zwicht jij ook altijd voor die ene cocktail? Grote kans dat de juiste match is met je sterrenbeeld. Want, volgens cocktailexpert Kat Odell, schrijver van het boek Day Drinking: 50 Cocktails For a Mellow Buzz is er voor elk sterrenbeeld de perfecte cocktail.

Steenbok: Martini

Een van ’s werelds beste en meest elegante cocktails past perfect bij de Steenbok. Niet iedereen is dírect fan van een sterke martini en dat geldt ook voor Steenbokken. Maar als je eenmaal overstag bent, wil je niets anders meer.

Waterman: Rum-cola

Watermannen zijn royaal en geliefd en dat geldt ook voor de combinatie rum-cola. Het is een van meest gedronken combinaties en bovendien betaalbaar in zijn soort.

Vissen: Melk Punch

Misschien sta je er een beetje gek van te kijken, melk in je cocktail, maar zo gek is dat nog niet. Een van de bekendste cocktails op basis van melk is de White Russian (melk, wodka en kahlua). Een Melk Punch is volgens Kat Odell heel toegankelijk en smaakt tegen je verwachting in helemaal niet naar melk. Dat maakt deze cocktail ook perfect voor de mysterieuze Vissen.

Advertentie

Ram: Glühwein

Een warme cocktail voor een warme persoonlijkheid. De levenslustige Ram vormt de perfecte match met een kruidige Glühwein met een citroen twist.

Stier: The Regents Royale

Deze cocktail uit het boek van Odell past goed bij de Stier. Deze makkelijk te maken en nog makkelijker te drinken cocktail sluit helemaal aan bij de relaxte persoonlijkheid van de Stier die geniet van de goede dingen in het leven.

Tweeling: Rode bietenwijn

Het is eigenlijk een mocktail, maar kan met een shotje grappa zo omgetoverd worden tot een echte cocktail. Die snelle transformatie maakt de rode bietenwijn hét drankje voor Tweelingen.

Kreeft: Caipirinha

De toegankelijke, maar vaak vergeten cocktail op basis van Braziliaanse rum, suiker en limoen, vormt een mooie match met de mysterieuze, maar zorgzame Kreeft.

Advertentie

Check hier de lekkerste recepten voor alcoholvrije cocktails.

Leeuw: Old Fashioned

Als geboren leider en liefhebber van eenvoud, vormt de Leeuw een goede combinatie met deze klassieker onder de cocktails. Old Fashioned is een cocktail op basis van whiskey gemixt met suiker en een bittertje.

Maagd: Witte Sangria

Het is een variant op de traditionele Spaanse Sangria en volgens de cocktailexpert zullen Maagden deze frisse witte versie wel kunnen waarderen.

Weegschaal: Daiquiri

Waar Weegschalen balans in hun leven nodig hebben, hecht deze cocktail aan een perfecte balans tussen de ingrediënten. Door siroop, limoen en rum in de juiste verhoudingen te mixen heb je de perfecte drank voor een Weegschaal.

Schorpioen: Long Island Iced Tea

Een Schorpioen moet je niet provoceren, dan wordt hij gevaarlijk. Dat geldt ook voor deze klassieke cocktail boordevol alcohol. Behandel dit drankje met vijf verschillende dranken en slechts een scheutje frisdrank daarom ook voorzichtig.

Boogschutter: Pisco Sour

Een licht, luchtig drankje voor een avonturier als de Boogschutter is de Pisco Sour. Deze combi komt oorspronkelijk uit Peru en is een mix van eiwitten, pisco, limoen, suiker en een bitter.

Lees ook: Dit zijn de belangrijkste opvoedtips per sterrenbeeld

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron: PopSugar – Beeld: Shutterstock.