reddingsactie-vondeling

Meer bekend over Australische vondeling

Er is een nieuwe foto opgedoken van het Australische jongetje dat afgelopen zondag in een afvoerbuis werd gevonden. Ook is er meer bekend gemaakt over de reddingsactie.

Op de nieuwe foto is te zien dat een politieman het pasgeboren jongetje, gewikkeld in een paars dekentje, aan een van de fietsers geeft die alarm sloegen na het horen van gehuil. ‘We zijn zo blij dat we op dat moment op die plek waren,’ zegt de vinder.

Babygehuil

David Otte is een van de redders. Hij was met zijn 18-jarige dochter aan het fietsen toen ze staande werden gehouden door twee mannen. Ze hadden gehuil gehoord uit een afvoerbuis. De mannen dachten dat het een dier was, maar Otte herkende het geluid meteen. ‘Ik heb zelf twee kinderen dus ik weet hoe het klinkt als een baby huilt. Het was zo heftig. We konden het niet zien, maar we hoorden wel dat het om een baby ging,’ zegt hij tegen de Sydney Morning Herald.

Putdeksel van een ton

Samen met zijn dochter en de twee andere mannen belde Otte de politie. Intussen probeerden ze om de deksel van de put op te tillen, maar deze was te zwaar. ‘Het woog zeker wel een ton,’ zegt Otte.

Geduwd door buis

Toen de politie aankwam, lukte het eindelijk – met zeven man – om de deksel op te tillen. Otte: ’Fysiek gezien had niemand zich in die afvoerbuis kunnen wurmen, misschien een klein kind, maar een volwassene absoluut niet.’ Volgens de politie is het jongetje hoogstwaarschijnlijk door de nauwe buis geduwd, waarna hij een val van 2,5 meter maakte.

Moeder heeft bekend

De 30-jarige moeder van de baby heeft inmiddels bekend dat ze het jongetje een dag na de geboorte in de 2,5 meter diepe put gooide. Waarom is nog onduidelijk. Ze wordt verdacht van poging tot moord.

Stabiel

Met de baby gaat het naar omstandigheden goed. Het jongetje was ondervoed, maar zijn toestand is inmiddels stabiel.

Meer bekend over Australische vondeling

Auteur: Erandi Godinez – Bron: The Sidney Morning Herald – Foto: Twitter