Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meer jongetjes geboren dankzij WK 2010

In Zuid-Afrika zijn 9 maanden na het WK voetbal van 2010 veel meer jongetjes geboren dan normaal. Volgens wetenschappers van de universiteit van Witwatersrand komt dat doordat mensen gedurende het kampioenschap gelukkiger waren én meer seks hadden.

Minder stress

Mannelijke zaadcellen zijn kwetsbaarder. Stress bijvoorbeeld kan ervoor zorgen dat de mannelijke zaadcellen het niet redden en de kans op een meisje groter wordt. Eerder onderzoek toonde aan dat de inwoners van Zuid-Afrika tijdens het WK voetbal relaxter waren dan normaal. Mogelijk hadden ze ook meer seks en dat zorgt voor een grotere kans op een jongen.

Advertentie

ZIE OOK: Kun je het geslacht van je baby beïnvloeden?

Meer jongetjes

9 maanden na het voetbalkampioenschap was de ratio jongetjes 0.5063, terwijl dat de 8 jaar ervoor in diezelfde periode gemiddeld 0.5029 was. Dat betekent dat het WK voetbal Zuid-Afrika ruim 1000 meer jongetjes dan normaal opleverde.

Zware aardbeving

Het omgekeerde gebeurde trouwens in 1995 in Japan: toen werd de stad Kobe getroffen door een zware aardbeving. De stress die de inwoners daardoor kregen, zorgde ervoor dat er 9 maanden later minder jongetjes werden geboren dan normaal was voor de tijd van het jaar.

Auteur: Jeanine Hoekstra – Bron: theconversation.com – Foto: 123rf