Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meer vaderschapsverlof vanaf 2017

Zo kort na het aanbieden van de 40.000 handtekeningen bereikt de #papapetitie van Ouders van Nu haar doel. Het vaderschapsverlof in Nederland wordt uitgebreid. Dat blijkt uit documenten die in handen zijn van RTL Nieuws.

Advertentie

41.017 handtekeningen

Op 10 augustus jl. heeft Ouders van Nu hoofdredacteur Hilde Tholen meer dan 40.000 verzamelde handtekeningen voor langer vaderschapsverlof aangeboden aan minister Lodewijk Asscher. Toen knalden de champagneflessen op de redactie. Vandaag bereiken we echt ons doel, namelijk dat er zo snel al geld vrijkomt voor meer vaderschapsverlof in Nederland.

Na de zware crisisjaren is het dit jaar een relatief makkelijke begroting, zegt minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën. Daardoor kunnen de regeringspartijen VVD en PvdA ‘cadeautjes’ uitdelen. De partijen krijgen allebei 375 miljoen euro om te besteden.

5 dagen vaderschapsverlof

De PvdA geeft zijn ‘cadeautje’ aan de zorg, zo blijkt uit documenten die in handen zijn van RTL Nieuws. Zo krijgen vaders langer ouderschapsverlof. Vanaf 2017 krijgen zij 5 dagen betaald vrij na een bevalling. Nu is dat nog 2 dagen. De verlenging van het verlof kost 75 miljoen per jaar.

Auteur: Irene de Waal – bron: RTL Nieuws – foto: Ouders van Nu

Affiliate – NannyNina

Nanny Nina

Op zoek naar een vaste oppas?

Plaats vrijblijvend een oproepje!