Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meisje (10) redt kalfje van slacht

Toen de 10-jarige Lucia van Kuijen uit Den Haag tijdens een schooluitje op een boerderij hoorde dat één van de kalfjes naar de slachterij zou worden gebracht, was ze vastbesloten het dier te redden. Het meisje besloot om van haar eigen geld het kalfje vrij te kopen.

Advertentie

Tijdens een schooluitje kregen de leerlingen te horen dat het twee weken oude kalfje Keesje vrijdag naar de mesterij zou gaan, waarna hij geslacht zou worden. Toen Lucia dit hoorde, wist ze dat ze iets moest doen om dit te voorkomen.

‘Ik heb de boer gevraagd wat het kalfje kostte, en na de excursie tegen mijn moeder gezegd dat ik niks voor mijn verjaardag wilde en het kalfje van al mijn spaargeld ging kopen. Mijn moeder zei dat we het kalfje niet konden kopen, omdat we geen ruimte hadden om een kalf te houden. Toen heb ik Koeienrusthuis de Leemweg gebeld en gevraagd of hij daar mag wonen, en dat mocht.’

Lucia wil met het redden van het kalfje een boodschap aan mensen meegeven, namelijk dat dieren óók pijn en angst kunnen voelen.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Piepvandaag.nl – Foto: Angelique Lagarde/PiepVandaag.nl

Advertentie

 

Redactioneel – offer – Opgeruimd is netjes, speelgoed opruimen is leuk en leerzaam!

Opgeruimd is netjes, speelgoed opruimen is leuk en leerzaam!

Ontdek het aanbod speelgoedkisten