door

Meisje (7) onderhandelt in ijzersterke brief over bedtijd

Hoewel ze nog jong is, is de zevenjarige Evelyn Underwood een kei in onderhandelen en niet voor een gat te vangen. Het meisje was het er niet mee eens dat ze op dezelfde tijd naar bed moest als haar broertje en besloot een brief aan haar ouders te schrijven.

In een interview met PopSugar vertelt vader Ty: ‘Evelyn had het er al maanden over dat ze later naar bed wilde. Mijn vrouw en ik zeiden haar dat ze er geen goede reden voor had en dat ze er echt over op moest houden. En dat ze, als ze er weer over zou zeuren, voor straf extra vroeg naar bed moest.’ Maar daar wist hun dochter wel wat op.

Advertentie

IJzersterke brief

De kleine slimmerik loste dit probleem simpelweg op door haar ouders een brief te schrijven. ‘Mijn vrouw en ik moesten haar handschrift ontcijferen – waar trouwens aan gewerkt wordt – en hebben er vervolgens minutenlang om gelachen. Het resultaat? Ze mag nu een halfuurtje langer opblijven.’ Snappen we. Wát een geweldige brief!

‘Beste papa en mama’, zo begint Evelyn haar brief. ‘Ik weet dat jullie vinden dat ik niet later naar bed mag, maar ik zal het uitleggen: ik ben bijna acht. Oli is pas 4 en gaat op dezelfde tijd naar bed. En ik bedoel: waarom zou het niet mogen? Ik wil het heel graag. Liefs, Evelyn, jullie volwassen kind.’

Bijdehandje

De brief was trouwens niet de eerste actie waaruit blijkt dat Evelyn over een sterk karakter beschikt, vertelt haar vader. ‘Toen ze drie jaar was en we zeiden dat ze direct naar bed moest als ze haar groente niet opat, stond ze rustig op. Vervolgens deed ze haar pyjama aan, poetste haar tanden en ging in haar bed liggen tot het eindelijk donker werd en ze in slaap viel.’ Die Evelyn, die komt er wel!

Bron: Popsugar.com – Beeld: Shutterstock