Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
gender reveal
door

Meisje of jongen? 9 creatieve ideeën voor een ‘gender reveal party’

Steeds vaker kiezen aanstaande ouders ervoor om het geslacht van de baby in de buik op een spectaculaire of grappige manier te onthullen. Met deze ideeën wordt jouw 'gender reveal party' er één om nooit te vergeten.

Advertentie

Net als de babyshower is de gender reveal party overgewaaid uit Amerika. Tijdens dit feestje laat je al je vrienden en familie tegelijk weten of jullie een jongen of een meisje verwachten.

Je kunt natuurlijk zorgen dat dit voor jezelf ook een verrassing is: laat je verloskundige of echoscopist het geslacht op een kaartje schrijven en geef dit aan iemand die je helpt met het organiseren van je gender reveal party.

Vind je blauw en roze te traditioneel? Dan kun je ook afspreken dat bijvoorbeeld geel bij jullie staat voor een meisje en rood voor een jongen.

Lees ook: NUB-theorie, met 12 weken het beslacht van je baby weten

1. Taart


De gebruikelijkste manier, maar wel heel feestelijk, is om het geslacht te onthullen met een taart. Geef de bakker de opdracht om de taart vanbinnen roze of blauw te kleuren, zodat je met het aansnijden direct ziet of er een jongen of meisje in aantocht is.

Advertentie

2. Ballonnen

Hiervoor heb je een grote doos en een paar roze of blauwe ballonnen gevuld met helium nodig. Je kunt ook een andere kleur nemen en er met stift ‘jongen’ of ‘meisje’ op schrijven. Als je de doos tijdens het feest opent, zweven de gekleurde ballonnen feestelijk de lucht in. Wil je niet dat ze wegvliegen? Maak ze dan met linten vast aan de bodem van de doos.

3. Piñata

Deze onthulling vraagt wel om wat spierkracht, maar je bouwt de spanning er goed mee op. De piñata kun je traditioneel vullen met blauwe of roze snoepjes, maar briefjes met ‘jongen’ of ‘meisje’ werken net zo goed. En dan net zo lang rammen tot er duidelijkheid is. Hier shop je een gender reveal piñata.

Advertentie

4. Verf

Succes verzekerd: vul waterpistolen met roze of blauwe verf en laat de gasten op jullie schieten. Je krijgt een extra mooi effect als jullie witte kleding dragen en je verschillende tinten verf gebruikt. Zorg er ook zeker voor dat iemand dit moment vastlegt.

5. Kraskaarten

Met deze kraskaart en een muntje ontdekken je gasten zelf of ze het juiste geslacht in hun hoofd hadden. Als je familie in het buitenland hebt, is dit een originele manier om ze toch te betrekken bij jouw zwangerschap. Via Etsy koop je deze leuke kraskaarten.

6. Confettikanon

Heel feestelijk, maar het vergt wel stofzuigerskills achteraf: onthul het geslacht van je baby met confetti. Wil je goed uitpakken, zorg dan voor een paar echte confettikanonnen. Maar ook als je elke gast een ondoorzichtig zakje confetti geeft en ze vraagt om dit tegelijkertijd in de lucht leeg te gooien, is het een mooi effect.

7. Gelukskoekjes

Vul de fortune cookies met een briefje waarop staat ‘It’s a girl’ of ‘It’s a boy’ en laat je gasten tegelijk het koekje openen.

8. Rietjes

Dat is nog eens een leuk welkomstdrankje. Deze rietjes veranderen van kleur zodra ze in aanraking komen met ijskoude vloeistof. Je bestelt ze via Amazon.

9. Foto

Wil je liever geen feestje geven, maar wel een bijzondere onthulling? Maak dan een mooie foto die je op een kaartje laat drukken en verstuur die aan je dierbaren. Je kunt deze foto natuurlijk ook mailen of delen via social media.

 

Bron: Littlethings.com

Christine Spanjaard

Ouders van Nu product – Eten voor twee

Recepten en tips voor tijdens de zwangerschap

€20,99
Bestel nu