Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Meisje ontwikkelt snoep dat goed is voor je tanden (en is nu miljonair)

Dat kinderen de meest creatieve oplossingen bedenken, bewijst de dertienjarige Alina Morse maar weer eens. Nog maar zeven jaar was ze toen ze het idee kreeg om snoepjes te ontwikkelen die niet slecht zijn voor je tanden. Een briljant idee, waar ze ook nog eens bakken met geld mee verdient.

Advertentie

Van haar ouders kreeg de Amerikaanse Alina (inmiddels 13 jaar oud) nauwelijks snoep omdat het haar tanden teveel zou beschadigen. In plaats van zich hierbij neer te leggen, bedacht de – toen nog – zevenjarige een oplossing die ze voorlegde aan haar vader: ‘Waarom maken we niet een gezonde lolly die niet slecht is voor mijn tanden, zodat ik wel mag snoepen.’

Perfecte snoepjes

Zo gezegd zo gedaan: met een startkapitaal van 7500 dollar dat door haar ouders bij elkaar werd gespaard, werd Zollipops opgericht. Het doel van dit bedrijf: de perfecte snoepjes maken die niet alleen lekker smaken, maar die de consument ook gezonder laten glimlachen. En dat is gelukt. En hoe!

 

Nu al miljonair

Het duurde twee jaar om het perfecte snoepgoed te ontwikkelen. Het meisje werd hierbij geholpen door haar tandarts en mondhygiënist. De snoepjes bevatten onder meer xylitol en erythritol, die door Alina worden beschreven als ‘volledig natuurlijke suikervrije zoetstoffen die de pH-waarde in de mond verhogen en het tandglazuur juist versterken.’ Inmiddels zijn de producten te koop in verschillende grote Amerikaanse warenhuizen, waaronder Walmart, Kroger, Whole Foods en Amazon en maakt haar bedrijf ongeveer 2 miljoen dollar winst per jaar. Not bad!

Alina Morse poses with a handful of Zaffi Taffy at Dylan’s Candy Bar (via @chicagotribune)

Een bericht gedeeld door Alina Morse (@zollicandy) op

Geen schattig meisje

Ze mag dan jong zijn, deze zakenvrouw staat haar mannetje wel. ‘Als ik in een verkoopbijeenkomst ben, ben ik geen schattig meisje en zo word ik ook niet gezien door zakenmensen’, zegt ze. ‘Ik zit daar om te onderhandelen, een deal te maken of hun vragen te beantwoorden.’ Toch wordt ze niet altijd serieus genomen door collega’s. ‘Sommige mensen zijn nog erg bekrompen en realiseren zich niet wat sommige kinderen net zoveel kunnen als volwassenen, als ze er maar vol voor gaan.’

Ondanks dat ze al mega succesvol is én steenrijk wil Alina later toch naar de universiteit gaan. Zo kan ze nog meer kennis over het bedrijfsleven opdoen. Dat belooft nog wat!

Bron: AD Beeld: Instagram

Redactioneel – Offer – Spelen en ontdekken

Spelen en ontdekken

Het allerleukste peuterspeelgoed
Bekijk hier