Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meisjes van 7 voelen al de druk om er perfect uit te zien

Al op jonge leeftijd voelen meisjes aan dat ze op hun uiterlijk worden beoordeeld. Zo hebben meisjes van amper 7 jaar al het gevoel dat ze perfect voor de dag moeten komen.

Uit onderzoek van Girlguiding, een Britse organisatie dat zich inzet voor de belangen van meisjes, blijkt dat 61 procent van de meisjes tot 21 jaar tevreden is met haar uiterlijk. In 2011 lag dat percentage nog een stuk hoger, op 73 procent.

Advertentie

Uiterlijk is het belangrijkste

Zelfs meisjes op de basisschool maken zich zorgen over hun uiterlijk. 30 procent van de meisjes van 7 tot 10 jaar krijgen van anderen het gevoel dat uiterlijk het belangrijkste is waar ze zich druk over moeten maken. Een op de 3 meisjes uit deze leeftijdsgroep vindt zichzelf niet mooi genoeg.

Niet goed genoeg

Bijna een derde van de meisjes van 7- 8 jaar denken dat vrouwen meer op hun uiterlijk dan op hun kunnen beoordeeld worden. Bijna 9- en 10-jarigen ligt dat nog hoger. Het komt dan ook niet als verrassing dat maar liefst 52 procent van de meisjes tussen 7 en 10 jaar zich niet goed genoeg voelen.

De onderzoekers denken dat onder andere afbeeldingen van vrouwen die via (sociale) media te zien zijn bijdragen aan het lage zelfvertrouwen van de meisjes. Volgens de ondervraagde meisjes worden vrouwen vaak als seksobject getoond en daardoor voelen ze zich zwak neergezet.

Het onderzoek werd gedaan onder 1.600 meisjes tussen de 7 en 21 jaar.

MEER LEZEN?

Auteur: Chantal Anthonio – Bron: Girlguiding Beeld: Shutterstock