Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Met deze briljante fietshack kan jouw kind binnen al zijn energie kwijt

Je hebt een waslijst aan huishoudelijke klusjes die je moet doen, maar je kind barst intussen van de energie. Hoe moet je alle ballen hoog houden? Parkeer hem – gewoon binnen! – op zijn fiets: zo is hij wel even zoet en jij kunt de klusjes klaren. Hoe deze hack werkt, lees je hier.

Natuurlijk zou je altijd wel met je kind naar buiten willen, zodat hij zijn energie kwijt kan. Maar soms moet je thuis écht even wat doen, regent het pijpenstelen of zijn jullie net al een hele tijd buiten geweest. Wil je kind (nog steeds) non-stop rondjes fietsen? Met een briljante hack is dat geen enkel probleem meer. Hij kan namelijk gewoon thuis fietsen!

Advertentie

Ook geniaal: Moeder deelt hack waardoor verschonen véél makkelijker wordt

Hoe werkt het?

Het toverwoord bij deze hack is zijwieltjes. Zorg dat die op de fiets van jouw kind gemonteerd zitten. Zet de fiets vervolgens neer op een plek waar hij niet in de weg staat. Stop de zijwieltjes in een paar stevige schoenen. Et voilà: jouw kind kan crossen op zijn fiets, zonder dat het voertuig van zijn plek komt. Een soort spinning voor de kleintjes! Je kind vermaakt zich zelfstandig zodat jij het een en ander kunt doen én hij raakt zijn energie kwijt.

Hilarisch: 12 vaders met een goed idee, maar een eh… slechte uitvoering

Enorme hit

De hack is een enorme hit op internet, mede doordat veel mensen tegenwoordig nog steeds aan huis gekluisterd zitten. ‘Geniaal! Dit laat ik mijn zoontje doen als het buiten hondenweer is,’ luidt een reactie van een enthousiaste ouder. ‘Extra tip: als je kind zich al snel verveelt op de fiets, parkeer het voertuig dan voor de televisie. Zo is hij wel even zoet en tegelijk actief bezig, en jij krijgt wat gedaan,’ aldus een andere ouder die de hack ook toepast.

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Cafemom.com – Beeld: Shutterstock