Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Met deze hack wil jouw kind ineens wél zijn groente eten

Koek en snoep gaan er zonder problemen in. Maar zodra je jouw kind broccoli of wortel voorschotelt, is de strijd begonnen. Hoe krijg hem zover om tóch groente te eten? Een moeder bedacht een briljante hack waardoor haar kinderen ineens wél groente aten zonder gedoe aan tafel.

Het is een bekende marketingtruc: Disneyfiguren, K3 of Spongebob op een voedselverpakking plakken. Het zorgt ervoor dat elk kind om de koekjes, snoepjes, ‘verantwoorde’ fruitsnacks en ‘gezonde’ graanrepen jengelt. Dat het echt werkt, blijkt wel uit het feit dat De Reclamecode voor Voedingsmiddelen vorig jaar is aangescherpt. Producenten mogen geen kinderidolen meer op hun voedselverpakkingen, als die producenten niet voldoen aan de voedingsrichtlijnen.

Advertentie

Handig! 8 manieren om groente te verstoppen in het eten van je kind

Dé hack om je kind gezonder te laten eten

Maar die marketingtruc kun je zélf ook toepassen in jouw voordeel, bedacht de Amerikaanse moeder Jane Stine. Als het werkt in de supermarkt, werkt het thuis ook. En dus plakte ze stickers van de favoriete figuren van haar kinderen op gezond voedsel. Waar haar kinderen eerst niks van pompoen en broccoli moesten hebben, smullen ze er ineens van als de honden van Paw Patrol erop geplakt zijn.

Winnie de Poeh-pompoen en Toy Story-broccoli

De hack werkt zo goed, dat Jane ‘m met andere ouders heeft gedeeld op Facebook. ‘Dit is mijn beste ouderschapshack,’ schrijft ze. ‘Kinderen willen altijd Paw Patrol-yoghurtjes en Disneywafels. Daar kun je zelf ook wat mee! Koop je eigen stickervel en plak de figuurtjes op gezond eten. Dit kun je thuis of in de supermarkt doen. Vandaag eten wij bijvoorbeeld spaghetti met Winnie de Poeh-pompoen. Heel lekker bij Toy Story-broccoli!’ De hack is inmiddels al meer dan 100 duizend keer gedeeld. Doe er je voordeel mee!

Nog meer tips? Zo laat je jouw kind (meer) groente eten

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Indianexpress.com – Beeld: Shutterstock