Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Wanneer herkent een baby zijn vader?

Als een baby net is geboren ziet hij nog weinig, maar het zicht wordt al snel beter. Voor je het weet herkent hij bekende gezichten en laat hij de liefste lach ooit zien. En die is niet alleen voor mama bestemd.

Advertentie

Gezichtsherkenning

Je baby brengt dan wel negen maanden in jouw buik door, maar dat betekent niet per se dat hij jouw gezicht sneller herkent dan dat van zijn vader. Het Amerikaanse Baby Center legt het uit.

Geen streepje voor

Een baby van een maand oud herkent zijn moeder aan haar geur, stem en warmte. Hoe je er precies uitziet weet hij nog niet. Als een baby wordt geboren kan hij maar zo’n 20 tot 38 centimeter in de verte kijken. Leg je je baby in je armen, dan is dat dus de perfecte afstand voor hem om jouw gezicht te kunnen bekijken. Na een paar weken – hooguit twee maanden – zal je baby je gezicht herkennen. En niet alleen dat van jou, ook dat van zijn vader. Na ongeveer drie maanden kan je baby het gezicht van de mensen die hij het vaakst ziet herkennen vanaf de andere kant van de kamer. Ook als je baby het vaakst door jou gevoed wordt, heb je dus niet per se een streepje voor op je partner als het aankomt op gezichtsherkenning.

Tip! Dit grappige boek van Jimmy Fallon helpt vaders met hun ‘geheime missie’

Stem

Ook blijkt uit onderzoek van Parenting dat een baby al rond de 32ste week in de buik de stem van zijn moeder, maar ook de stem van zijn vader (of de partner van zijn moeder) herkent. Kortom, beide ouders voelen direct even vertrouwd voor een baby.

Lees ook: zo maak je contact met je baby in je buik

Video: dit hoort je baby in de baarmoeder

Video: En dat is meer dan je denkt.

Lees ook: zo ontwikkelen de zintuigen van een baby zich in de eerste weken

Bron: Romper – Beeld: Shutterstock

Erandi Godinez

Redactioneel – Offer – Babyuitzet

Complete babykamer

De mooiste kinderkamers
Shop nu