Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Meteen in dromenland: met dit geluid valt jouw kind als een blok in slaap

Leg je hem in zijn wiegje dan blijft hij klaarwakker of wordt hij binnen no time weer wakker, terwijl hij het autostoeltje maar hoeft te rúíken en hij is al vertrokken. Herkenbaar? Dan heb je vast wat (nachtelijke) autoritjes gemaakt om je kind in slaap te krijgen. Nu niet meer: met dit geluid hoef je de auto niet meer in te stappen, maar is hij wél zo in dromenland.

Advertentie

Kinderen en slapen: het blijft een ding. Het in bed leggen kan behoorlijk lastig en tijdrovend zijn, om nog maar te zwijgen over de gebroken nachten als je kind meerdere keren per nacht wakker wordt. Je wiegt, sust en zingt wat af in de hoop dat hij eindelijk gaat slapen.

Waarom kinderen zo goed slapen in de auto

Uit pure wanhoop stappen veel ouders de auto in met hun kind, zelfs in de nacht. Veel kinderen vallen namelijk als een blok in slaap zodra ze in het autostoeltje zitten. Het wiegende gevoel van de auto laat ze ontspannen, maar ook het monotoom motorgeluid draagt eraan bij dat veel kinderen goed slapen in de auto. De gezellige ruis doet ze denken aan het geluid in de buik: erg rustgevend dus.

Slaapliedjes werken ook goed als slaapmiddel

Ook slaapliedjes zijn een veelgebruikte manier om kinderen in slaap te brengen. Slim, want zingen heeft inderdaad een kalmerend effect op hem. Dit komt doordat hij het gezang van jou als ouder herkent, maar ook doordat de opbouw, het tempo en het ritme van een slaapliedje voor een ontspannend effect zorgt.

Het ultieme slaapmiddel voor je kind (om te proberen)

Maar wat gebeurt er als je een autoritje mét een slaapliedje combineert? Dan krijg je het ultieme slaapmiddel voor een kind. Automerk Nissan heeft met ingenieurs van het bedrijf en een sounddesigner speciale muziek laten ontwikkelen. Het resultaat is een rustgevende mix van autogeluiden en muziektonen. Speel deze thuis af (of in de auto), en de kans is groot dat je kind er heerlijk van ontspant en snel in dromenland belandt. Het is in elk geval het proberen waard, niet?!

Advertentie


Ook leuk om te lezen: 

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws– Beeld: Getty Images