Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

MH17-knuffels voor zieke kinderen

De duizenden knuffels die na de ramp met de MH17 op verschillende herdenkingsplekken zijn neergelegd, vinden een nieuw thuis. Ze zijn door de nabestaanden geschonken aan een Overijsselse stichting en worden nu aan zieke kinderen gegeven.

Advertentie

Op vliegbasis Eindhoven, Schiphol en voor de Generaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum werden zo’n 2.000 knuffels achtergelaten uit respect voor de 298 slachtoffers van de vliegramp. Al die knuffels liggen nu in een opslagruimte in het Overijsselse Olst. Werkgroep MH17 heeft de knuffels aan stichting Geef een knuffel geschonken.

Toen de stichting in het voorjaar werd benaderd door de werkgroep MH17 twijfelden oprichters Laura, Martijn en hun medebestuursleden geen moment. Deze bijzondere vracht wilden ze graag in ontvangst nemen. Of de MH17-knuffels worden verkocht of geschonken, weten ze nog niet. ‘Daar gaan we goed over nadenken, zo’n beslissing neem je niet zomaar even,’ verklaart Laura tegenover het AD.

Het maken van een keuze was moeilijk voor de Stichting Vliegramp MH17, zegt bestuurslid Evert van Zijtveld. ‘Moesten we de knuffels vernietigen? Verbranden? Er een monument van maken? Voor ons stond al snel vast dat het belangrijk is dat de knuffels blijven bestaan. Ze staan symbool voor het verdriet en het ongeloof onder nabestaanden en mensen in de samenleving. Maar ook voor de steun die we hebben ervaren. Door ze aan deze stichting over te dragen blijven ze steun bieden.’

Auteur: Erandi Godinez – Bron: het AD – Foto: 123rf

Advertentie
Redactioneel – Offer – Ontwikkeling baby

Educatief speelgoed voor je baby

Shop nu