Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

10 mijlpalen van je peuter die je hart doen smelten

Vanaf het moment dat je kind geboren is, houd jij (en je omgeving) je druk bezig met wanneer hij gaat rollen, kruipen, lopen en praten. Maar er zijn nog zoveel meer bijzondere mijlpalen.

Advertentie
 1. De eerste zin

  De eerste keer ‘mama’ is natuurlijk heel bijzonder, maar hoe schattig is het als je peuter opeens meerdere woorden met elkaar gaat combineren en echt een zinnetje maakt.

 2. De eerste keer dat ze gek zijn op elkaar

  Broers en zussen hebben een bijzondere band, maar de eerste keer dat ze laten zien hoe blij ze zijn met elkaar is zo lief. Hopelijk staat dat beeld op je netvlies gebrand als ze elkaar over een paar jaar in de haren vliegen.

 3. De eerste dansmoves

  En als hij eenmaal doorheeft hoe leuk het is om een beetje te bouncen, is het moeilijk om nog stil te blijven zitten zodra de muziek aan staat.

 4. Het eerste restaurantbezoek

  Het moment dat je niet meer je eigen meegebrachte prakje aan je kind geeft, maar dat hij ook een (kinder)gerecht van de kaart kan bestellen.

  Advertentie
 5. De eerste keer dat je de kinderwagen thuislaat

  Het aantal uren dat je achter de wagen hebt gelopen voor dit moment aanbreekt is namelijk ontelbaar.

 6. De eerste keer dat zijn persoonlijkheid echt zichtbaar is

  Wat een sensatie om te zien dat je baby steeds meer een klein persoon wordt met een eigen willetje.

 1. Het eerste ongelukje

  Oké, misschien niet het allerleukste om mee te maken, maar je beseft wel hoe avontuurlijk hij is en alles wil ontdekken. Gelukkig is hij nog klein genoeg om zich door jou te laten troosten als het een keertje misgaat.

 2. De eerste uitbarsting

  Ook niet eentje in de categorie schattig, maar zeker wel een mijlpaal om niet te vergeten: de eerste driftbui.

 3. De eerste tekening

  Vaak is je kind al van zijn babytijd omringd met speelgoed, maar het moment dat hij ook echt iets gaat creëren is er een om trots op te zijn. Waar eerst potloden nog gebruikt werden als bijtstokjes, worden ze opeens gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn. Die eerste echte tekening verdient dan ook een mooi plekje in huis.

 4. Het eerste handkusje

  Een echt kusje te geven (dus zonder het extraatje van de natte wang) duurt vaak nog even, maar handkusjes lukken met een beetje oefenen al rond de eerste verjaardag. En stiekem zijn ze misschien nog wel schattiger ook.

Bron: Parents Beeld: Shutterstock