Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Moeder deelt briljante hack om Lego (en ander klein speelgoed) schoon te maken

Knuffels gaan regelmatig de was in, een doekje dagelijks over de knutseltafel heen. Maar het kleine speelgoed schiet er vaak bij in: Lego blokje voor blokje schoonmaken is gewoon niet te doen. Goed nieuws: dat hoeft ook niet. Een moeder deelt dé hack waarmee je Lego (en ander klein speelgoed) in één keer schoonmaakt.  

Advertentie

Wekelijks worden de prachtigste kastelen gebouwd met Lego en dat kleine speelgoedpaard is ook favoriet. Plezier genoeg, je zou bijna vergeten om het speelgoed schoon te maken… Vooral omdat het nogal een karwei is om het kleine speelgoed een voor een te boenen. Terwijl het wel belangrijk is om speelgoed regelmatig soppen – vooral jonge kinderen pakken van alles met hun handen en stoppen van alles in hun mond.

Lees ook: 8 tips om je kind (beter) te leren helpen met opruimen

Klein speelgoed schoonmaken: hoe doe je dat?

Gelukkig bestaat er een makkelijke manier om klein speelgoed weer brandschoon te krijgen. Op de app TikTok laat gebruiker Holly Vlogs via een kort filmpje zien hoe je dat doet. Stop de Lego of ander klein speelgoed in een was- of behazakje. Leg het zakje vervolgens in de bovenste lade van de vaatwasser. Door de stoom van het apparaat en de zeep van het vaatwastablet wordt het speelgoed weer schoon en gedesinfecteerd. Laat je vaatwasser op een lage temperatuur draaien (maximaal 4o graden) en kies voor zo natuurlijk mogelijk zeep: zo voorkom je dat het speelgoed vervormt.

@hollyvlogsofficialHow to Clean LEGO… ##lifehack ##mylifehacks ##lifehacks ##hack ##momhacks ##momhack ##mumlife ##cleaning ##lego ##cleaninghacks ##cleaninghack ##mom ##mum♬ original sound – Holly Vlogs

Ik heb geen vaatwasser, wat nu?

Niet iedereen heeft en vaatwasser in huis, maar dat is geen probleem. De wasmachine biedt ook uitkomst. Verzamel de Legoblokjes in een kussensloop en stel de wasmachine in op 40 graden. Doe daar een klein schepje wasmiddel bij (geen wasverzachter!) en laat de blokjes buiten de trommel opdrogen.

Advertentie

Dit kan ook altijd nog:

De fabrikant van Lego raadt aan om het speelgoed met de hand te wassen met een zachte spons in een sopje dat niet heter dan 40 graden is. Dat is flink meer werk, maar zo weet je wel dat het speelgoed op z’n mooist blijft. Afwasmiddel of een scheut Dettol doen wonderen. Even laten weken, afspoelen en klaar is kees.

Tip: vanaf deze leeftijd kan een kind zijn eigen speelgoed leren opruimen

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Shutterstock

Advertentie