Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Moeder heeft meest hilarische reactie als ze haar baby voor het eerst hoort lachen

Elke keer als je baby glimlacht, maakt je moederhart een sprongetje. Het moment dat je baby voor het eerst écht moet lachen, is magisch. De Amerikaanse Melissa zal de eerste schaterlach van haar baby ook nooit vergeten, al is het maar door háár geweldige reactie.

Meestal krijg je al op de derde dag na de geboorte een glimlach van jouw baby. Een smeltmoment, maar dit is nog geen bewuste glimlach. Het is een reflex, net als het grijpreflex en het zuigreflex. Schaterlachen doet je baby vaak vanaf 4-5 maanden voor het eerst. Je kunt dit stimuleren met kietelen, knuffelen, rare geluiden maken of gekke bekken trekken. Als je goed genoeg je best doet, word je getrakteerd op een schaterlach. Het leukste geluid ter wereld!

Advertentie

Lees ook: Wanneer gaat een baby lachen?

Tranen van het lachen

Het dochtertje van Andy en Melissa uit het Amerikaanse Minnesota barstte met vier maanden in het lachen uit. En juist op dat moment had vader een camera bij de hand. De kleine Veda kwam niet meer bij toen haar vader een gekke bek trok en allerlei lieve dingen tegen haar zei met een gek stemmetje. Maar één iemand had nog meer lol dan Veda: moeder Melissa. De tranen rolden over haar wangen bij het horen van het gelach van haar dochtertje.

Extra speciaal

Andy vertelt wat er voorafging aan de schaterlach. ‘Veda giechelde een uur daarvoor. Mijn vrouw was niet in de buurt om het te horen en geloofde me niet toen ik haar erover vertelde,’ schrijft hij in een e-mail aan de website Popsugar. ‘Later, tijdens de lunch, trok ik een gekke bek en Veda kwam niet meer bij van het lachen!’ Voor de ouders was de schaterlach extra bijzonder, omdat het meisje 3,5 weken te vroeg is geboren en met een maand weer in het ziekenhuis belandde. ‘Dat we dit moment op video hebben, is zo speciaal.’

My wife lost it when our baby laughed for the first time. from r/aww

Lees ook: Poep- en plasfase: waarom onderbroekenlol nuttig is

Bron en beeld: babygaga.com