Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Moeder ontdekt ware oorzaak peuterdriftbuien

De aanleiding voor jouw twee- of driejarige om zich te verliezen in een woede-aanval lijkt vaak futiel. Zou er een andere reden achter zitten? Deze moeder denkt het te weten.

Advertentie

Hilarisch en – helaas – behoorlijk herkenbaar is het verhaal van moeder Christina. Op de site The Bump beschrijft ze de epische driftbui die haar driejarige dochter Lovie krijgt in de auto.

Peuterlogica

Het meisje huilt en schreeuwt drie kwartier lang terwijl Christina haar van het kinderdagverblijf naar huis rijdt. Waarom? Omdat haar arme moeder niet wil stoppen bij de winkel om een nieuw flesje water te kopen. Terwijl Lovie er al één in haar handjes heeft! Echte peuterlogica dus.

Banaan

Tegen de tijd dat ze hun straat inrijden, begint het meisje zelfs te hyperventileren van al het huilen en schreeuwen. Lovie weigert naar binnen te gaan totdat haar moeder haar een banaan belooft. Eenmaal gekalmeerd op de bank met de banaan in haar maagje vraagt de peuter om meer fruit.

Sleutel

Bij Moeder Christina valt het kwartje: ze denkt dat voedsel wel eens de sleutel zou kunnen zijn. De volgende keer dat haar kind dreigt te flippen, zal ze haar meteen een snack geven om het hangry-monster (hunger + angry) te bezweren, schrijft ze.

Honger

Het klinkt ons niet eens heel onlogisch in de oren dat honger bijdraagt aan een peuterdriftbui; wij zijn ook wel eens chagrijnig als we trek hebben. Wat denk jij?

Bron: The Bump – Beeld: Shutterstock

 

Ouders van Nu product – Baby Scheurkalender

Baby Scheurkalender

€ 14,99
Shop nu