Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

oorbel

Een mooi verhaal over een moeder die maanden maar één oorbel droeg

Stel je voor: je draagt een half jaar lang maar één oorbel (een best opvallend exemplaar, zie foto) en niemand die het doorheeft. Het overkwam Anastasia Aligiannis.

‘Op een dag begon ik nog maar één oorbel te dragen. Vrienden en familie die mij goed kennen weten dat dat niets voor mij is. Het duurde maar liefst zeven (!) maanden voordat iemand het opmerkte en er iets van zei.’

Advertentie

Onzichtbaar

Wie denkt ‘die vrouw is vast nauwelijks de deur uit geweest’, heeft het mis. Integendeel, als moeder van twee kinderen onder de twee jaar was ze vaak buiten, onder de mensen en druk in de weer. Toch heeft ze het gevoel dat ze voor haar omgeving, omdat ze niet werkte en thuisbleef om voor de kinderen te zorgen, langzamerhand onzichtbaar werd. Tijdens gesprekken ging het steeds vaker over ’Hoe is het met de kinderen?’ en ‘Hoe is het met je man?’. Zelden werd er gevraagd hoe het met haar gaat.

Ook laat ze weten dat je als vrouw heel je leven probeert de ontdekken wie je bent en welk pad je wilt bewandelen. En dat wanneer je moeder wordt, het best moeilijk kan zijn dat het ouderschap je niet opslokt.

Boodschap

Met haar bericht op Facebook wil Anastasia andere moeders, die zich herkennen in haar verhaal, een hart onder de riem steken. Ze sluit af met ‘Weet dat je van onschatbare waarde bent en dat al het goede wat je doet niet onopgemerkt blijft.’

Bron: Popsugar – Beeld: Facebook