Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Moeder post goudeerlijke foto na bevalling en haar boodschap is geweldig

Op social media zien we ze steeds vaker voorbij komen: van die vrouwen die na hun bevalling met perfect gestyled haar én een slank figuurtje poseren met hun pasgeboren baby. Heel leuk natuurlijk, maar echt realistisch is het niet.

Nat Jorge-Martin is al die perfecte Instagram-foto’s spuugzat, en besloot een wel héél eerlijke foto van zichzelf als kersverse moeder het internet op te slingeren.

Advertentie

Op de foto is te zien hoe de nieuwe moeder trots met haar pasgeboren dochter Delilah in het ziekenhuis poseert. Inclusief grote, niet bepaald charmante oma-onderbroek. Oftewel: precies zoals het is…

Mooie boodschap

‘Waarom ik deze foto post?’ schrijft ze naast het kiekje. ‘Je kunt alle cellulitis op mijn dikke benen zien en mijn buik ziet eruit alsof ik nog steeds zwanger ben. Mijn enkels zijn opgezwollen en je kunt het maandverband in mijn onflatteuze onderbroek zien zitten. Ik heb geen make-up op en mijn haar heeft al dagen geen borstel gezien.

Ik post deze foto omdat dit ECHT is. Je hebt niet direct na je bevalling je oude figuur terug. En je zal dat ‘babyvet’ niet snel verliezen. Je enkels blijven nog wel een tijdje dik en je buik ook. En daar is helemaal NIKS mis daarmee. Je hebt net een baby op de wereld gezet!

Of je nu een natuurlijke bevalling hebt gehad of een keizersnede; er is net een kind uit je lichaam gekomen. Dát is een big deal! Ik heb mijn man gevraagd om deze foto te nemen, omdat het de eerste keer was dat ik na de bevalling weer kon staan en de baby kon vasthouden. Zonder allerlei draadjes aan mijn lichaam.’

Het was een prachtig moment, want ik kon eindelijk het leven vasthouden dat ik negen maanden lang bij me heb gedragen. Het kon me niet schelen dat mijn badjas open was en dat je mijn dikke benen ziet of mijn lelijke onderbroek. Het enige dat ik belangrijk vond, was dat ik eindelijk een moeder was en dolverliefd op dit kleine wezentje.

Ik ben nog steeds niet gelukkig met mijn lichaam en er zijn nog steeds dagen dat ik in de spiegel kijk en denk: ugh, ik zie er echt niet uit. Toch ben ik hartstikke dankbaar voor wat mijn lichaam heeft gedaan. Het heeft een leven laten groeien uit een paar cellen. Ik deel deze foto omdat dit beeld ECHT én prachtig is. En omdat ik op dit moment liefde en geluk voelde.’

Wij hadden het niet beter kunnen zeggen. Amen!