Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Moeder sterft voor haar kind

Tragisch: Karisa Bugal kreeg vlak voor haar bevalling te horen dat ze aan een zeer zeldzame aandoening leed. In de wetenschap dat haar eigen leven niet meer te redden was, maar dat van haar zoontje wel, deed Karisa Bugal wat ze in haar ogen moest doen.

Advertentie

Karisa Bugel stond op het punt te bevallen toen ze verschrikkelijk nieuws kreeg. Bugal bleek vruchtwaterembolie te hebben, een aandoening die ontstaat wanneer er tijdens de bevalling veel vruchtwater in de bloedsomloop van de vrouw terecht komt. Dit veroorzaakt een allergische reactie die snel verloopt en vaak fataal is.

Foute boel

Karisa’s leven kon niet meer gered worden, maar dat van haar zoontje wel. Hiervoor moest Karina een spoedkeizersnede ondergaan. Karisa’s man Wes Bugel wist op dat moment al dat het foute boel was. ‘Diep van binnen wist ik dat het niet goed zat, maar ik wilde toch hoop blijven houden. Het was de laatste keer dat ik haar zag,’ vertelde Wes aan Today.com.

Declan Jay

Declan Jay Bugal werd op 3 november geboren en woog 7 pond. Zijn moeder was vlak voordat ze stierf nog bij kennis en vroeg aan de artsen hoe groot haar zoontje was, aldus een vriend van het stel. Wes Bugel: ‘Dat is het moeilijkste deel: hoe moet ik aan hem uitleggen dat zijn moeder is overleden bij zijn geboorte? Wat moet ik zeggen als hij en z’n oudere zusje vragen waar hun mama is?’

‘Ze deed wat ze moest doen’

Karisa’s zus, Maren Oates, zegt dat haar zus een wonder op de wereld heeft gezet. ‘Ze kwam naar het ziekenhuis om moeder te worden, en ze deed was ze moest doen. En daarmee bracht ze het grootste offer mogelijk.’

Advertentie

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Today.com – Foto: 9 News

 

Lees ook:

Is een ziekenhuisbevalling veiliger?

Uitgebreid echoscopisch onderzoek

Bevallingstrauma

Advertentie