Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Moeder waarschuwt ouders: ‘Draag nooit je baby bij je tijdens het koken’

Met je baby in een draagzak of -doek heb je je handen vrij om even een klusje te doen. Gezellig én handig. Molly Landis deed dat ook regelmatig met haar pasgeboren dochter, tot er vorig jaar iets vreselijk misging.

Advertentie

Koken

Normaal droeg Molly haar baby overal bij zich, ook in de keuken. Wel zo handig: zo kon zij eten maken, terwijl haar dochter tegen haar aan sliep. Tot het meisje voor het eerst in haar wipstoel in slaap was gevallen. Molly besloot om maar eens zonder haar te gaan koken.

Lees ook: 10 x EHBO-tips die iedere ouder moet kennen

Brandwonden

Gelukkig maar, want plotseling was er een heftige steekvlam, die haar gezicht en bovenlichaam ernstig verbrandde. De ergste brandwonden zitten op haar borst: precies op de plek waar normaal gesproken haar dochter lag. Molly kreeg de schrik van haar leven en plaatste daarom een openhartige post op haar Facebook-pagina.

Zo maak je je huis en tuin babyproof

Waarschuwing

In de post vraagt ze andere moeders om voorzichtig te zijn en goed na te denken bij wat ze doen als ze hun kind dragen. Het bericht werd meer dan 25.000 keer gedeeld en kreeg meer dan 4.000 reacties. Veel moeders antwoordden dat ze hun kind ook altijd bij zich dragen tijdens het koken, maar zich niet bewust waren van de risico’s. De waarschuwing van Molly was dus zeker niet overdreven. ‘We denken allemaal dat het ons nooit gebeurt en ik had dit ook nooit verwacht. Ik ben zo ongelofelijk dankbaar dat mijn baby niet in de buurt was.’

Lees hier hoe je brandwonden het beste kunt behandelen en voorkomen.

Bron en beeld: Facebook