Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Moeder weigert abortus vijfling en deelt 20 jaar later deze bijzondere foto

Susan was 28 jaar toen ze te horen kreeg dat ze zwanger was van een vijfling. Dokters adviseerden haar op dat moment om abortus te plegen, maar de vrouw besloot haar eigen gevoel te volgen.

Advertentie

Susans arts begon direct over een selectieve abortus. Dat weigerde Susan, waardoor ze naar een specialist werd verwezen. Ook hij probeerde haar ervan te overtuigen dat de zwangerschap vervolgen met een drieling of tweeling het beste zou zijn. Susan en haar man volgen al die tijd hun eigen gevoel en hielden alle vijf de baby’s.

Levens redden

Nu, 20 jaar later, deelde Susan een bijzondere foto op Facebook. Haar vijfling is geslaagd voor school. Ze schrijft: ’20 jaar later kijk ik terug en ik kan me geen leven zonder hen voorstellen. Nadat ze geslaagd zijn, zijn drie van mijn kinderen het leger in gegaan en kiezen de andere twee voor de medische wereld. Het zijn nu volwassenen die de wereld verbeteren. Ik koos ervoor om hun leven te redden en nu redden zij dat van anderen.’ Het bericht greep veel mensen aan. Dat is te zien aan de reacties: binnen een paar dagen heeft de foto al meer dan 400.000 likes en 6000 reacties gekregen.


MEER LEZEN?

Auteur: Noortje Molenaar – Bron: Facebook – Beeld: Facebook/KIJK

Advertentie