Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Moeder zegt baan op voor backpack-avontuur met dochter (6)

Toen Evie Ferrel (nu 43) zich realiseerde dat een jaar door Azië reizen goedkoper zou zijn dan thuis in Australië te blijven, was de keuze snel gemaakt. Ze besloot samen met haar toen 6-jarige dochter Emily een wereldreis te maken.

Advertentie

Wereldreis

Alleenstaande moeder Evie had een goede baan als pr-consultant en haar dochter ging naar school in Sydney. Moeder en dochter zagen elkaar amper. Na het overlijden van een goede vriendin, die twee kinderen achter liet, besloot Evie het roer radicaal om te gooien. ’Het leven is te kort. Door de dood van mijn vriendin besef ik me meer dan ooit dat er meer is dan een leven achter een bureau op je werk. Ik besloot Emily van school te halen zodat ze nog één jaar vrij, creatief en helemaal kind kan zijn. Ik ben ervan overtuigd dat ze daar meer van leert dan elke dag in de klas zitten.’, vertelde Evie een paar jaar geleden aan de Daily Mail.

Spaargeld

Zo gezegd, zo gedaan. Evie zei haar baan op, verhuurde het huis en pakte de koffers. Met 30.000 dollar op haar spaarrekening, geld dat Evie had gespaard voor een nieuwe badkamer en keuken, gingen moeder en dochter op wereldreis. De dames gaven zo’n 40 dollar per dag uit: 20 dollar voor accommodatie en 20 dollar aan eten, transport en activiteiten. In de 17 maanden die hun reis uiteindelijk heeft geduurd zijn onder andere al in Singapore, Indonesië, Maleisië, Thailand, Vietnam, Engeland, Frankrijk en China geweest.

Op naar een nieuw avontuur

Ook daarna hebben Evie en Emily nog heel wat geweldige reizen gemaakt. Op dit moment zit het avontuurlijke moeder en dochter-duo thuis in Australië vanwege alle corona-maatregelen, maar vooral ook om geld te verdienen voor hun volgende reis. Want dat ze nog heel wat van de wereld zullen gaan zien, dat staat vast. Evie: ‘Ik geloof dat reizen de wereld kan veranderen en dat het de beste manier voor kinderen is om te leren en voor gezinnen om samen quality time door te brengen.’

Hieronder wat jaloersmakende kiekjes van hun reizen. Meer zien? Kijk dan even op de Instagram-pagina van Evie en Emily.

Advertentie

MEER LEZEN?

Bron: Daily Mail – Beeld: Instagram