Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Moeder zet kind midden in het vliegtuig op het potje: 'I don't give a shit'

Misschien heb je het inmiddels al voorbij zien komen: de foto van een kind dat midden in het vliegtuig op het potje werd gezet door haar moeder. De een vindt het echt niet kunnen, de ander vindt het prima. Oordeel zelf.

Advertentie

Het gaat allemaal om deze post op het Instagramaccount ‘Passengershaming‘ waarop je een moeder ziet die haar kind in het gangpad van een vliegtuig op een potje laat plassen.

De foto is gedeeld door voormalig stewardess Shawn Kathleen. In de post schrijft ze dat het cabinepersoneel de moeder aansprak op haar gedrag. ‘Het personeel vroeg de vrouw om gebruik te maken van het toilet, en het potje niet zo te gebruiken.’ Blijkbaar had de moeder hier geen (kleine) boodschap aan en gaf ze het toepasselijke antwoord: ‘I don’t give a shit’.

Advertentie

Reacties

De moeder kan dan lak hebben aan wat andere ervan vinden, er wordt online heel wat over gediscussieerd. Niet zo gek natuurlijk, want naast dat heel wat mensen nou eenmaal graag hun mening delen op internet, krijgt elke ouder vroeg of laat te maken met zindelijkheidstraining. Oftewel: elke ouder gaat door een periode waarbij z’n kind op de meest onhandige momenten roept: ‘Ik moet plassen!’ En dan ook echt MOET plassen. NU. Sommige ouders begrijpen de keuze van de moeder om haar kind en plein public op het potje te zetten dan ook wel.

‘Wat een reacties… soms wat kort mensen. Het is geen volwassen vrouw die even haar behoefte in het gangpad doet maar een peuter. Als mijn kindje moet plassen dan moet hij dat gelijk en als je ervaring hebt met de toiletten aan boord dan snap ik deze mama best dat ze een potje mee neemt. Alhoewel ik hem zelf even naast de toilet had gepositioneerd om overlast te voorkomen. Als hij het niet meer op kan houden en in z’n broek doet ben je verder van huis. Natte stoel, natte kleding en hoe ga je dat even schoonmaken? Het is best lastig…. er is een leeftijd dat ze geen luier meer aan willen en je ze leert op vaste tijden te plassen en dat dat niet in de broek mag. Als je voor deze vlucht toch een luier aan doet zou mijn kindje het niet ineens laten lopen want mama heeft net geleerd dat dat vies is en dat vinden ze zelf ook. Probleem is dat hij alleen op de pot thuis plast en op geen 1 andere dus ik zou ook de pot mee nemen.’

Maar niet iedereen is even begripvol. ‘That is disgusting. I would seriously vomit,’ schrijft iemand anders. Ook noemen mensen de actie onhygiënisch en onsmakelijk. En over het feit dat iedereen de billetjes van het kind kan zien, is ook niet iedereen te spreken. ‘Poor child!’

Expert

Als Ouders van Nu-expert (tip!) beantwoordde Debby de 12 meest gestelde vragen over zindelijkheid. Zoals deze vraag: ‘Wij gaan op vakantie en moeten lang vliegen. Ik doe mijn zoon dan liever een luier om, al zitten we midden in de zindelijkheidstraining. Of is dit niet verstandig?’ Het antwoord van Debby: ‘Als je denkt dat het moeilijk wordt om je kind tijdens de vlucht op het potje of de wc te zetten, doe hem dan gerust een luier om. Zo voorkom je ook dat hij moet plassen tijdens het opstijgen of landen en daardoor een ongelukje heeft. Is het mogelijk tijdens de vlucht, zet je kind dan wel een keer op het potje of ga met hem naar de wc.’ Volgens psychologe Debby Mendelsohn had de moeder dus wel de keuze om haar kind een luier om te doen. Theoretisch dan, want we weten natuurlijk niet of ze die wel bij zich had. En het kan ook dat het meisje weigert om luiers aan te doen bijvoorbeeld.

Deel je tips

Hoe pakte jij het aan toen je kind zindelijk aan het worden was? Zette je hem of haar overal en altijd gewoon, hups, op het potje of deed je dit alleen buiten het zicht van pottenkijkers? Of zette je je kind in zo’n geval gewoon op ‘de grote wc’? Deel je tips vooral op onze Facebook-pagina. Zo hebben andere ouders die in hetzelfde schuitje zitten er ook nog wat aan.

Bron: RTLnieuws