door

Altijd al een Disneyprinses willen zijn? Dan is dit misschien dé baan voor jou

Vind je het prima om vier keer per week als Elsa, Tiana of Assepoester op het schoolplein te staan? Dan ben je de perfecte oppas voor twee Britse meisjes, vindt hun moeder.

‘Is lief’, ‘kan koken’ of ‘heeft haar EHBO-diploma’, zijn meer gebruikelijke eisen die ouders stellen aan een vaste oppas voor hun kinderen. En vaak zijn ouders allang blij met iemand die niet vlak van tevoren afzegt. (Tip: Hoe vind ik een betrouwbare oppas.) Maar een moeder in Engeland heeft andere ideeën bij de beste nanny voor haar dochters: ze wil iemand die altijd als Disneyprinses verkleed komt.

Advertentie

Sterke rolmodellen

In een online advertentie vertelt de moeder dat de nanny die ze zoekt voor haar vijfjarige tweeling, bereid moet zijn om elke maand een andere Disneyprinses te zijn: ‘Onze dochters zijn geobsedeerd door Disneyfilms. We weten dat ons verzoek ongebruikelijk is, maar we denken dat het inzetten van sterke vrouwelijke rolmodellen zoals prinses Tiana, prinses Anna en Belle dé manier is om onze meisjes te leren over zaken als vastberadenheid, mededogen, onbevreesd zijn en ambitie .’ Op zich niet zo’n gek idee, want in Disneyfilms zitten immers de nodige levenslessen en zelfs van Barbie (de pop) kunnen we het nodige leren.

Vorstelijk salaris

Binnenshuis rondlopen in een prinsessenjurk is nog tot daar aan toe, maar zo makkelijk kom je er als toekomstige oppas van de Engelse kleuters niet vanaf. De nanny moet ook in haar rol blijven als ze de tweeling van school haalt, vier keer per week. En net als een echte Disneyheldin moet ze ook kunnen zingen. Verder staan bakken en knutselen op de checklist van de vacature. De ideale baan voor een oppas die altijd al een prinses heeft willen zijn (alleen wel één die flink de handen uit de mouwen steekt dan)? Het salaris is in elk geval best vorstelijk: ongeveer 46.000 euro per jaar, en je krijgt 25 vakantiedagen.

Bron: De Telegraaf en Dailymail – beeld: Shutterstock