Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Moeders pas na drie maanden zeker over hun opvoedstijl

Je kunt eindeloos boeken lezen of het internet afstruinen, maar nergens vind je dé handleiding voor je baby. Geef de hoop niet te snel op. Onderzoekers zeggen dat het zo drie maanden kan duren voor nieuwe moeders het moederschap onder de knie hebben.

Leren hoe je ouder moet zijn, is geen makkelijke taak en er gaat behoorlijk wat tijd overheen voor je het echt onder de knie hebt. Zo blijkt uit Amerikaans onderzoek waarbij tweeduizend moeders met kinderen van drie jaar of jonger werden ondervraagd. Meer dan de helft van de ondervraagde moeders gaf aan dat ze de eerste maanden bezorgd waren over hun manier van opvoeden. In die periode hebben ze ook vaak gedacht dat ze iets fout deden.

Advertentie

Zorgenlijstje

Waar de moeders zich dan vooral zorgen over maakten was het algemene welzijn van hun kind. Verschillende moeders gaven aan dat ze vaak dachten dat hun baby ziek zou worden. Een tweede veel voorkomende reden tot zorg was dat ze niet wisten hoeveel eten ze hun kind exact moesten geven. Nummer drie van het zorgenlijstje was meer financieel van aard. Zo maakten veel moeders zich druk over de kosten voor de opvoeding van hun kind.

Lees ook: Wanneer begin je als ouders echt met opvoeden?

Bron: Het Laatste Nieuws Beeld: Shutterstock