Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Nederlandse pasgeborenen huilen vaker dan baby’s uit andere landen

Nederlandse pasgeborenen huilen vaker dan baby’s uit andere landen. Dat zeggen wetenschappers van Universiteit Warwick in Engeland.

Op basis van verschillende studies met in totaal 8700 kinderen uit verschillende landen, hebben de onderzoekers uitgerekend hoeveel uur een pasgeboren baby in de eerste twaalf weken van zijn leven gemiddeld huilt. De uitkomst:

Advertentie

Een pasgeboren baby huilt in de eerste twee weken van zijn leven zo’n twee uur per dag. Rond de zes weken bereikt het huilen een piek, met twee uur en vijftien minuten per dag. Vanaf week zeven neemt het huilen weer geleidelijk af. Als de baby twaalf weken oud is huilt hij nog zo’n één uur en tien minuten per dag.

Huilbaby’s per land

Ook ontdekten de wetenschappers dat Britse, Canadese, Italiaanse en Nederlandse baby’s het meeste huilen. Deense, Duitse en Japanse baby’s huilen het minst.

Vervolgonderzoek

Waarom er in Nederland meer huilbaby’s zijn dan in Denemarken, wordt op dit moment nog verder onderzoek naar gedaan. En dat is volgens wetenschapper Dieter Wolke zeer belangrijk: ‘We kunnen veel leren door te kijken naar culturen waarin baby’s minder huilen.’ Want waarom huilen baby’s in Japan minder? Heeft het te maken met de manier waarop de ouders met hun baby’s omgaan? Of spelen genen of ervaringen tijdens de zwangerschap een rol? Vervolgonderzoek moet dat uitwijzen.

Auteur: Marjolein Schel – Bron: Scientias – Beeld: Shutterstock