Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Nederlandse vrouwen zeer tevreden over verloskundige

De verloskundige speelt een belangrijke rol tijdens je zwangerschap én bevalling. Maar hoe tevreden zijn wij nu over de taken die zij uitvoert? De site hippe-geboortekaartjes.nl deed er onderzoek naar.

De site vroeg ruim 1200 Nederlandse vrouwen naar hun ervaringen met de verloskundige. Die ervaringen bleken over het algemeen zeer positief te zijn. Zo geven zwangere vrouwen en moeders de Nederlandse verloskundigen gemiddeld een rapportcijfer van 8,5. Verloskundigen uit Overijssel doen het nóg beter: zij kregen een rapportcijfer van 8,7.

Advertentie

Beoordeling

De verloskundigen werden onder andere beoordeeld op de begeleiding voor, tijdens en na de zwangerschap. Hieronder vallen onder meer taken als hulp bij de bevalling en kraambedcontroles. De verloskundigen werden in al deze fases uitstekend beoordeeld. In Flevoland werd het laagst gescoord: de vrouwen gaven de verloskundigen daar een 8,4.

Lief en begripvol

In de enquête was genoeg ruimte voor de vrouwen om hun cijfer toe te lichten. ‘Mijn verloskundigen waren zo lief en begripvol. Ze waren niet te beroerd om mijn “angstverhalen” aan te horen en me daarin gerust te stellen,’ zo reageerde een van de ondervraagden. Andere vrouwen gaven aan dat verloskundigen deskundig, professioneel, lief, betrokken en vriendelijk zijn. Het persoonlijke contact met de verloskundige zorgt voor een band, sommige vrouwen zijn zelfs Facebookvrienden geworden met hun verloskundige. Een van de ondervraagde vrouwen schreef dat ze tussen de weeën door ‘lekker zat te geinen met de verloskundige.’

MEER LEZEN?

Auteur: Merel Brons – Bron: Hippe Geboortekaartjes – Beeld: Shutterstock.