Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Series en films die perfect passen bij het sterrenbeeld van je kind

Waarom zweert je kind bij Casper en Emma, terwijl het buurmeisje liever voor de honderdste keer Frozen kijkt? Misschien ligt het aan hun sterrenbeeld. Volgens astrologen staat zelfs de voorkeur voor bepaalde films en series in de sterren geschreven. Nou ja, kijk zelf maar of het klopt!

Advertentie

Handig! Al deze films en series vind je terug op Netflix, en veel stream je ook op Amazon Prime Video, Pathé Thuis en Disney+.

Ram (21 maart – 19 april)

Ram-kinderen houden van actie en avontuur. Grote kans dus dat je jouw kleine Ram een plezier doet met Inspector Gadget, een remake van de klassieker uit onze jeugd over een onhandige detective. Ook Pokémon is lekker spannend. Of wat dacht je van Minoes, over een mevrouw die in een kat verandert?

Stier (20 april – 20 mei)

Stier-kinderen zijn geduldig, betrouwbaar en hechten waarde aan gerechtigheid. Ook mag het best spannend en ruig zijn. Series en films met een flinke dosis actie en een happy end zijn dan ook favoriet. Zoals Vaiana, over de Polynesische prinses die haar weg in het leven zoekt, of voor de kleintjes Pieter Konijn die de gemene vos altijd weer te slim af is. Veel van dit soort films stream je op Disney+.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Tweelingen-kinderen zijn nieuwsgierig en hebben veel energie en humor. De klassieker Buurman & Buurman over de klussende buren die er altijd weer een puinhoop van maken zijn zeker een succes en bij Shrek ligt je kind gegarandeerd in een deuk. Of ga voor Trolls: jouw kind houdt wel van een swingend feestje.

Advertentie

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Kreeft-kinderen zijn fantasierijk en erg gevoelig. Houd de Kijkwijzer goed in de gaten, want je kind is vast écht pas aan Frozen I en II toe als hij zes jaar is (en dan nog vindt hij het hartverscheurend als het schip van de ouders van Anna en Elsa zinkt). Je doet je kind vooral een lol met feelgood-titels als Over the hedge, Jungle Book of Casper en Emma, de kleutervriendjes uit Zweden die samen fijne avonturen beleven.

Leeuw (23 juli – 22 aug)

Leeuw-kinderen zijn speels en creatief en hebben een vurig temperament. Een lange film zitten ze meestal niet uit. Ga dus liever voor korte filmpjes vol actie, zoals Oggy en de Kakkerlakken, een slapstick vergelijkbaar met Roadrunner waar wij zelf vroeger dubbel om lagen (miepmiep!). Kleine leeuwtjes kunnen eindeloos kijken naar de betoverende serie Mia and me.

Maagd (23 aug – 22 sept)

Maagd-kinderen willen nuttig zijn en doen erg hun best om iedereen te helpen. Voelen ze te veel druk, dan worden ze gestrest. Om je kind te laten zien dat niet alles perfect hoeft zet je Mees Kees op, over de stuntelige meester met de superstrenge schooldirecteur die hem uiteindelijk tóch een pluim geeft. Of Gaspard en Lisa, de vriendjes in Parijs die alles samen oplossen.

Lees ook: Dit zegt jouw sterrenbeeld over jou als moeder 

Weegschaal (22 sept – 23 okt)

Weegschaal-kinderen houden van harmonie en hebben een hekel aan conflicten. Soms heeft je kind daarom wat hulp nodig om voor zichzelf op te komen. Doe hem een plezier met de strijdvaardige – en té grappige – film Angry Birds. Bij de magische serie My Little Pony kunnen kleine Weegschaaltjes lekker ontspannen.

Schorpioen (23 okt – 21 nov)

Schorpioen-kinderen hebben hechte vriendschappen, maar kunnen ook prima alleen zijn. Ook zijn ze wilskrachtig en vastberaden en dol op avontuur. De sprookjesachtige film Shrek kan jouw kind waarschijnlijk wel boeien, of het avontuurlijke Dummie de Mummie.

Boogschutter (22 nov – 21 dec)

Boogschutter-kinderen doen niets liever dan buitenspelen. Ze houden van bewegen en sporten. Je kind wordt vast blij van de ontroerende Nederlandse film In Oranje over Remco’s droom om in het Nederlands Elftal te spelen. Ook een aanrader: Hoe tem je een draak.

Steenbok (22 dec – 19 jan)

Steenbok-kinderen zijn vaak serieus en behoorlijk volwassen voor hun leeftijd. Jullie kunnen samen vast genieten van de prachtige natuurdocumentaireserie Planet Earth. Of je daagt je kind uit om even niet zo serieus te zijn en te lachen om de grappige avonturen van SpongeBob SquarePants.

Waterman (20 jan- 18 feb)

Waterman-kinderen zijn heel zelfstandig (‘zelluf doen!’) en houden van nieuwe dingen. Je kind geniet waarschijnlijk van de LEGO-films en de avonturen van de ontsnapte circusdieren in de film Madagascar.

Vissen (19 feb – 20 maart)

Vissen-kinderen zijn gevoelig en pikken de stemming van anderen snel op. Ze zijn bovendien gek op water en op muziek maken. De film Shark Tale over de vriendschap tussen een vis en een haai vindt je kind vast heerlijk. Maar films vol swingende muziek zoals Trolls of Alvin and the Chipmunks zijn ook gegarandeerd een hit.