Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

4 redenen om juist blij te zijn met die zwangerschapskilo's

De volgende gedachte heb je ongetwijfeld weleens gehad tijdens je zwangerschap: hoe is het mogelijk dat mijn buik en billen nóg groter zijn geworden?! Het kan best lastig zijn om te accepteren dat je lichaam in relatief korte tijd zo verandert. Baal je van al die extra kilo's en mis je oude lijf? Bekijk dan dit lijstje even.

Advertentie
 1. Alles voor de baby

  Het aller-, ALLERbelangrijkste van je gewichtstoename is natuurlijk dat het goed is voor je baby. Vrouwen die niet genoeg aankomen tijdens hun zwangerschap, hebben een grotere kans op een vroeggeboorte of een baby met een (te) laag geboortegewicht. En dat kan weer voor gezondheidsproblemen zorgen bij je kind. Kortom, zolang het niet uit de hand loopt, zijn al die extra kilo’s juist hartstikke belangrijk!

 2. Allemaal de schuld van die hormonen

  Tijdens je zwangerschap kun je gerust je zwangerschapshormonen de schuld geven van…. alles, eigenlijk wel. Dus ook van je zin in bepaalde voedingsmiddelen en snacks. Geniet ervan, na de bevalling heet het gewoon weer ‘gebrek aan wilskracht’ als je een pak koekjes leeg eet.

Lees ook: Dit is een gezonde gewichtstoename als je zwanger bent

 1. Dat decolleté!

  Meer vocht, melkaanmaak en weefsel dat wat opzwelt: je borsten kunnen tot een kilo zwaarder worden tijdens je zwangerschap. Als je borsten pijnlijk zijn, is dat natuurlijk niet prettig, maar je decolleté is nog nooit zo sexy geweest.

Tip: Hier shop je vast fijne voedingsbeha’s, als je nu toch een maatje groter nodig hebt

 1. Het komt goed

  Baal je nu als een stekker dat je billen bijna een eigen postcode verdienen? Houd je dan vast aan de gedachte dat het niet voor altijd is. Tijdens de bevalling verdwijnt een groot deel van de kilo’s sowieso al (baby, vruchtwater, placenta). In de weken en maanden erna krijg je vanzelf – grotendeels – je oude lichaam terug, vooropgesteld dat je niet té veel bent aangekomen tijdens je zwangerschap.

Bron: Parents. Beeld: iStock